Krimi

Szándékos gyújtogatás áldozata lehet egy 72 éves szegedi gazdálkodó

Szándékos gyújtogatás áldozata lehet egy 72 éves szegedi gazdálkodó

2019. október 24., csütörtök
Szándékos gyújtogatás áldozata lehet egy 72 éves szegedi gazdálkodó

Leégett egy tápéi gazdálkodó harminc darab szalmabálája kedden. A 72 éves férfi szándékos gyújtogatásra gyanakszik. A katasztrófavédelem nyomozást indított az ügyben. A környéken nem ez volt az első hasonló eset.

Október 22-én, kedden 16 óra 30 perc tájékában érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, hogy Tápén szalmabálák kaptak lángra.

(fotó forrása: Facebook)

A szegedi tűzoltók három hivatásos egységgel vonultak a helyszínre, ahol már a jelenlévők megkezdték az oltási munkálatokat. A lánglovagok körülhatárolták a lángokat, és befejezték az oltási munkálatokat, amelyeket több vízsugárral végeztek - tájékoztatta a szegedma.hu szerkesztőségét Molnár Krisztina.

(fotó forrása: Facebook)

A tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő megerősítette, a helyszínen harminc darab szalmabála égett.

"Helyszíni szemlét hajtottunk végre, és ennek eredményeképp vizsgálat indult az ügyben, mert felmerült a szándékosság gyanúja.

Ha szükséges, a rendőrséget is bevonjuk a vizsgálatba" - nyilatkozta Molnár Krisztina. A szalmabálák tulajdonosa egy 72 éves gazdálkodó, aki nyilatkozott az RTL Klub Híradójának. Oláh Béla azt mondta, mire kiért a területre, már égett az összes bála, porral oltóval azonnal megkezdték az oltási munkálatokat, amíg a tűzoltók meg nem érkeztek. Oláh Béla szándékos gyújtogatást gyanít, de szerinte nem valami rosszakarója, hanem egy "pszichopata" lehet az elkövető.

(fotó forrása: Facebook)

A szalmabálák értéke 3-5 ezer forint között mozog, tehát Oláh Béla kára 100-150 ezer forint lehet. Nem ez volt az első tűzeset a környéken. Molnár Krisztina elmondása szerint ugyanis a nyár folyamán többször is hasonló bálatűz miatt riasztották az egységeket, és október 23-án, szerdán is lángra kapott a közelben kilenc darab bála.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.