Közélet

Szalmaosztás is lesz Szegeden az állatok karácsonyán

Szalmaosztás is lesz Szegeden az állatok karácsonyán

2019. december 3., kedd
Szalmaosztás is lesz Szegeden az állatok karácsonyán

Idén sem maradnak szalma nélkül a rászoruló állatok Szegeden. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány ebben az évben is szervez gyertyagyújtást a Széchenyi téren, amelyen a nélkülöző, védtelen, bántalmazott vagy már elpusztult állatokra szeretnék felhívni a figyelmet.

Az Állatok Karácsonyán a gyertyagyújtás mellett ingyenes szalmaosztás is lesz. A bálákból bárki vihet haza az állatának, hogy kedvence ne fázzon a tél beköszöntével. A kezdeményezéshez idén a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány is csatlakozott. A program december 7-én délután öt órakor kezdődik a tér városházával szembeni részén.

Balogh Csaba, a szalmaosztás ötletgazdája elmondta, már hosszú évek óta segíti a környékbeli állatvédelmi szervezetek munkáját, de azt is fontosnak tartja, hogy a gazdik is kapjanak segítséget, támogatást, pár kedves szót, főleg így a karácsony közeledtével.

Hódmezővásárhelyen sem feledkeznek meg az állatokról, ott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szervezi meg a gyertyagyújtást ugyanezen a napon délután öt órától a Kossuth téren a bankkal srégen szembeni részen, ahogy a korábbi években is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.