Közélet

Rajzpályázatot hirdet kisiskolásoknak a vásárhelyi református egyházközség

Rajzpályázatot hirdet kisiskolásoknak a vásárhelyi református egyházközség

2019. december 2., hétfő
Rajzpályázatot hirdet kisiskolásoknak a vásárhelyi református egyházközség

Ünnep, család, hagyomány címmel hirdet rajzpályázatot alsó és felső tagozatos általános iskolás gyermekeknek a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum.

A rajzpályázat célja a magyar nép hagyományainak felelevenítése és megőrzése, a gyermekek megismertetése a jeles napok történetével, hagyományaink egykori és mai szerepével. A határainkon is túlnyúló felhívás az célja az ünnepre hangolódás elősegítése mellett a családi kötelékek erősítése is. A legszebb pályaművek alkotói a zsűri által megítélt jutalmakat vehetik át, a legjobban sikerült munkák pedig a Tornyai János Múzeum földszinti termeiben kerülnek kiállításra. A beküldési határidő december 7., a díjátadó és a kiállítás megnyitója 2019. december 13-án lesz a Tornyai János Múzeumban. A papír alapra tetszőleges technikával készített, papír kerettel ellátott (paszpartuzott) alkotásokat a készítő nevével, életkorával, az iskolai felkészítő tanár, vagy a szülő nevével, telefonszámmal és e-mail címmel ellátva várják a Tornyai János Múzeum címére: 6800 Hódmezővásárhely, dr. Rapcsák András út 16-18., de a pályamunkák személyesen is leadhatók a Tornyai János Múzeum látogatói pénztárában keddtől vasárnapig 10.00 és 16.30 óra között. A csomagoláson kérik feltüntetni: „ÜNNEP, CSALÁD, HAGYOMÁNY” Rajzpályázat. Bővebb információt Lucza-Vígh Erna múzeumpedagógiai szakember ad a vásárhelyi közgyűjtemény 62/242-224 telefonszámán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.