///

Rajzpályázat győzteseit hirdették ki Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Az Ünnep, család, hagyomány címmel meghirdetett versenyre a hódmezővásárhelyi és a szabadkai általános iskolások rajzait várták a szervezők.

A keresztények legkiemeltebb ünnepe az adventi időszak és a karácsony, a megváltó születése – mondta el köszöntőjében Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója, a pályázat zsűrijének egyik tagja. Az András napot követő négy vasárnapot magába foglaló időszakhoz számos népszokás kapcsolódik, amelyek közül több is megjelent a gyerekek rajzain.

A Szabadkai Városi Múzeummal közösen vesz részt a Közös művészeti örökségünk nyomában című, uniós támogatást élvező pályázatban a Hódmezővásárhely – Református Újtemplomi Egyházközösség, amelynek vezetője, Major Istvánné lelkész örömmel nyugtázta, hogy 110 rajz érkezett a felhívásra, amelynek egyik célja, hogy a gyerekek megismerjék és képben meg is örökítsék a nagyszülők, dédszülők idején még a mindennapok részeként megélt szokásokat.

A zsűri döntése alapján az alsó tagozatosok között az első díjat Láda Lili érdemelte ki a Varga Tamás Általános Iskolából, felkészítője Beke Mária, míg a második helyen Laduver Kira végzett a Klauzál Gábor Általános Iskolából, őt Makainé Vitális Mónika készítette fel, a harmadik helyet a zsűri a szabadkai Kizur István Általános Iskolában tanuló Subic Ivanának ítélte, felkészítője Arnold Pece Angéla.

A felső tagozatosok között az első díjat Huszka Brigitta érdemelte ki, a második helyen végzett Alföldi Amira és harmadik helyezést Simonffy Dorottya érte el. Mindhárman a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai, ahol rajztanáruk Palásti Andrea.

A zsűri három különdíjat is megítélt, a néprajzi különdíjat a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákja, Kormány Csanád érdemelte ki, felkészítője Dora-Tóthné Szappanos Edit és Bujdosóné Szőke Judit, a szent család különdíjat Hamvas Rebeka kapta meg a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából, tanára Palásti Andrea, míg a legkülönlegesebb látásmód különdíját Molnár Hangának ítélte a zsűri az Aranyossy Ágoston Református Általános Iskolából, felkészítője Wolf Júlia.

A felkészítő tanároknak alapított pedagógiai díjat pedig Beke Máriának, a Varga Tamás Általános Iskola, valamint Palásti Andrea, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanárának ítélte a grémium.

Előző sztori

Nyugdíjas zsarukat láttak vendégül a megyei főkapitányságon

Következő sztori

Nem örülhetett sokáig a vásárhelyi biciklitolvaj

Legutóbbi hasonló cikkek