Krimi

Nyertek a lottón, de a szegedi férj magának akarta a nyeremény zömét

Nyertek a lottón, de a szegedi férj magának akarta a nyeremény zömét

2019. december 16., hétfő
Nyertek a lottón, de a szegedi férj magának akarta a nyeremény zömét

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki még a 2017-ben, válásuk során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, közel 260 millió forinttal károsítva meg őt - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott és felesége 2016 novemberében telitalálatot értek el az ötös lottón. A majdnem 900 millió forint összegű, közös nyereményt a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, amelyek mindegyike felett a férj bírt kizárólagos rendelkezési jogosultsággal.

A házaspár a nyereményből 2017 folyamán közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben azonban házasságuk fokozatosan megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Az ezzel kapcsolatos egyeztetéseik során a vádlott a sértett előtt azt állította, hogy a nyereményből már csupán 300 millió forint maradt, jóllehet a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.

A vádlotti nyilatkozat alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A szerződésben a vádlott kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalását követően szembesült azzal, hogy férje tévedésbe ejtette, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette elkövetése miatt folyamatban lépő büntetőeljárásban a sértett az őt ért, közel 260 millió forintos kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztett elő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.