Balhé

Nem engedtek be egy helyi fekete férfit egy szegedi szórakozóhelyre

Nem engedtek be egy helyi fekete férfit egy szegedi szórakozóhelyre

2019. december 23., hétfő
Nem engedtek be egy helyi fekete férfit egy szegedi szórakozóhelyre

December 22-én hajnalban Langane Dominik megpróbált barátaival bejutni a Hungi Vigadó nevű szegedi szórakozóhelyre, ahova azonban – állítása szerint – bármiféle indoklás nélkül nem engedték be. A Facebookon írt az esetről, amiben azt kérdezte az olvasóktól, hogy oké-e a rasszizmus 2019-ben. Annak ellenére, hogy Szegeden született, a biztonságiak kockázatnak tartották, ezért tagadták meg, hogy beengedjék - írja az Index.

AHungi Vigadó üzemeltetője a portál megkeresésére tagadta, hogy rasszizmusról lenne szó. Dr. Gálosi Gyula ügyvezető azt írta a megkeresésre, hogy a szórakozóhely biztonságáért egy külső alvállalkozó felel, és Langane-t nem előítéletek miatt nem engedték be, hanem pusztán egy rossz döntésről volt szó, amit a megnövekedett tömeg miatt hoztak a biztonságiak.

Nagy valószínűséggel a biztonsági személyzet egyik tagja azért tagadta meg a beléptetést, mert egy másik, szintén szegedi szórakozóhely előtt történt korábbi fegyveres incidenssel érintett személyként azonosították Dominikot, vélhetően tévesen. Emiatt a biztonsági cégnél megkezdték a fegyelmi vizsgálatot.

Társaságunk mindentől függetlenül teljesen elhatárolódik minden nemzetiségi és faji alapon történő megkülönböztetéstől, így ez a körülmény, adottság önmagában nem lehet feltétele adott esetben a belépésnek sem

– írta levelében Gálosi. Azt is közölte, hogy ha tudják, a vizsgálat után Langane-vel is felveszik majd a kapcsolatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.