Hírzóna

Libanoni embercsempészt dugnának dutyiba Szegeden

Libanoni embercsempészt dugnának dutyiba Szegeden

2019. december 12., csütörtök
Libanoni embercsempészt dugnának dutyiba Szegeden

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki segítséget nyújtott öt palesztin állampolgárnak abban, hogy Magyarország határát illegálisan átlépjék - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársa december 9-én, a hajnali órákban a vadkamera jelzése alapján ellenőrzés alá vontak öt, magukat palesztin állampolgárnak valló személyt, köztük két gyereket, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az igazoltatás során annak helyszínére egy gépjárművel megérkezett a németországi tartózkodási engedéllyel rendelkező gyanúsított, akit előállítottak, majd megállapítást nyert, hogy az ő feladata lett volna, hogy a határátkelőhelyet megkerülve, az ország területére illegálisan belépő öt főt a járművébe felvegye, majd őket Nyugat-Európába szállítsa tovább.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be szabadlábon történő védekezés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.