Hírzóna

Letartóztatták Szegeden a magát plébánosnak kiadó csalót

Letartóztatták Szegeden a magát plébánosnak kiadó csalót

2019. december 3., kedd
Letartóztatták Szegeden a magát plébánosnak kiadó csalót

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a dorogi illetőségű férfinak a letartóztatását, aki 2014 decemberétől másfél éven át magát plébánosnak kiadva egy valótlan örökségre hivatkozással összesen több mint 23,5 millió forintot csalt ki a sértettől - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azzal a valótlan történettel kereste fel a volt plébános sértettet, hogy mindketten örököltek egy olyan személy végrendelete alapján, akinek a fia temetésén a sértett még az 1970-es években káplánként közreműködött.

Állításának alátámasztása érdekében a gyanúsított a sértett előtt felmutatott több különböző, valótlan tartalmú, illetve hivatalosnak látszó iratot, valamint egy-egy hamis végrendeletet is, amelyek 30 000 euró illetve 80 000 euró örökség ígéretéről szóltak. Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra, így illetékek, pótlékok befizetésére hivatkozással tőle 66 alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki, azokat a bankszámlájára utaltatva át.

A járási ügyészség a minősített csalás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye valamint a folytatólagosan elkövetett cselekmény kapcsán fennálló bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított, illetve védője fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.