Hírzóna

Legutóbb 46 migránst fogtak Csongrádban egy nap alatt

Legutóbb 46 migránst fogtak Csongrádban egy nap alatt

2019. december 10., kedd
Legutóbb 46 migránst fogtak Csongrádban egy nap alatt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvenhat határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. További két személlyel szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök december 9-én 0 óra és 24 óra között tizennégy esetben, harminckilenc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Makó, valamint Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, iráni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járőrök két esetben hét határsértőt fogtak el Nagyér belterületén és Kiszombor külterületén, akik közül az egy-egy líbiai és algériai, míg ötpalesztin állampolgárnak vallottamagát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az egyenruhások továbbá két gépjárművet igazoltattak a megyében, amelyeknek sofőrjei a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsikat vezető férfiakat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.