//

Jól működik az élménylabor a Béke utcai suliban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az “Élménylabor bűnmegelőzési modellprojekt” elnevezésű program záróeseményére kerül sor a Béke utcai Általános Iskolában december 5-én, csütörtökön.

A projekt keretein belül kiemelt szerepet kapott a fenntartható életmódra nevelés, amelynek pedagógiai tartalma a környezettudatosság mellett magában foglalja az együttműködési és társas készségek fejlesztését, a multikulturális perspektívák és az eltérő esélyek kezelését, valamint a felelősségtudat kialakítását.
A projekt január 1-jén indult, azóta a pedagógusok több továbbképzésen vettek részt a bűnmegelőzés és a közösségépítés témájában.
Számos közösségi programot szerveztek – amelyeket igyekeztek bűnmegelőzési tartalmakkal kiegészíteni -, amiben közelebb hozták az iskola és a család színtereit, segítve ezzel a tanulók szabadidejének hasznos és “jóízű” eltöltését.
A projekt kiemelt eredménye a fizika- és kémiaórák megtartására is alkalmas élménylabor kialakítása volt, amit már a tanév kezdetekor birtokba vehettek, s azóta is sok közösségi program helyszíne volt, s tervek szerint lesz is.
Előző sztori

Kortárs kerámiaművészek alkotásaiból nyílik kiállítás Vásárhelyen

Következő sztori

Megelevenedtek a nyolcvanas évek az Emlékpontban

Legutóbbi hasonló cikkek