Közélet

Jól működik az élménylabor a Béke utcai suliban

Jól működik az élménylabor a Béke utcai suliban

2019. december 5., csütörtök
Jól működik az élménylabor a Béke utcai suliban
Az "Élménylabor bűnmegelőzési modellprojekt" elnevezésű program záróeseményére kerül sor a Béke utcai Általános Iskolában december 5-én, csütörtökön.

A projekt keretein belül kiemelt szerepet kapott afenntartható életmódra nevelés, amelynek pedagógiai tartalma a környezettudatosság mellett magában foglalja az együttműködési és társas készségek fejlesztését, a multikulturális perspektívák és az eltérő esélyek kezelését, valamint a felelősségtudat kialakítását.

A projekt január 1-jén indult, azóta a pedagógusok több továbbképzésen vettek részt a bűnmegelőzés és a közösségépítés témájában.

Számos közösségi programot szerveztek - amelyeket igyekeztek bűnmegelőzési tartalmakkal kiegészíteni -, amiben közelebb hozták az iskola és a család színtereit, segítve ezzel a tanulók szabadidejének hasznos és "jóízű" eltöltését.

A projekt kiemelt eredménye a fizika- és kémiaórák megtartására is alkalmas élménylabor kialakításavolt, amit már a tanév kezdetekor birtokba vehettek, s azóta is sok közösségi program helyszíne volt, s tervek szerint lesz is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.