/

Harminc migránst fogtak Röszkén, Szegeden és Nagylakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminc határsértő Csongrád megyében csütörtökön. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, három személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrök december 12-én 0 óra és 24 óra között hét esetben huszonhét határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, valamint palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök három határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik közül egy fő iráni, ketten pedig iraki állampolgárnak vallották magukat. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Előző sztori

Szegeden is bemutatják a Jób lázadása című film felújított változatát

Következő sztori

Adományokkal segíti az egészségkárosultakat a makói Angyalsóhaj Alapítvány

Legutóbbi hasonló cikkek