Közélet

Füstfaragókról nyílik tárlat a Somogyi-könyvtárban

Füstfaragókról nyílik tárlat a Somogyi-könyvtárban

2019. december 12., csütörtök
Füstfaragókról nyílik tárlat a Somogyi-könyvtárban

A kéményseprőipar történetével folytatódik a Somogyi-könyvtár és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szakmatörténeti tárlatsorozata, a Mesterségek dicsérete.

A Füstfaragók, koromlovagok, kéményseprők című kiállítás megnyitója december 13-án, pénteken 14 órakor kezdődik a bibliotéka földszintjén. A résztvevőket köszönti Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója. A kiállítást megnyitja Nemesi Pál, a Csongrád megyei Kereskedelmi és iparkamara elnöke. Bevezetőt mond Hoffmann László műszaki szakoktató, az Épületgépészeti Múzeum igazgatósági tagja. Közreműködik Sárai Zsófia (ének), a Deák Ferenc Gimnázium tanulója. A könyvtári dokumentumok anyagát az Épületgépészeti Múzeum, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendelkezésre bocsátott tárgyak egészítik ki, amelyeknek elrendezéséhez Hoffmann László műszaki szakoktató, az Épületgépészeti Múzeum igazgatósági tagja nyújtott szakmai támogatást. A kiállítás január 20-ig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.