Forralt sör is kapható az adventi vásárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindenki találhat meglepetést szeretteinek a Dóm téri és a Széchenyi téri karácsonyi forgatagban.

– Örömmel tölt el minden évben a karácsonyi vásár, még a hideget is jobban viselem – jelentette ki Agárdi Annamária a Széchenyi téren. A nyugdíjas asszony tavaly még az óriáskerékre is felült a fiával és az unokájával, de idén inkább kihagyja. – Nem nagyon szeretem a magasságot, de addig győzködtek, amíg beadtam a derekam. Mindent ki kell próbálni, nem? – nevetett fel Annamária. – Szoktam kis apróságokat találni, amik feldobják a lakást és a családom arcára is mosolyt tudok csalni vele. Most éppen hógömböt vettem a menyemnek – mondta.

A korábbi éveknek megfelelően idén is megszámlálhatatlan mértékű a kínálat. Kerámiatermékektől kezdve a fa játékokon át a táskákig és karácsonyi dekorációkig minden megtalálható a Dóm téren. A kézzel készített játékok közül 500 és ezer forintos pulik közül is lehet válogatni. – Keresztlányomnak keresek valami játékot, úgy gondoltam, most inkább itt nézelődöm, mint a bevásárlóközpontokban – mondta a csokis-meggyes forralt sört szorongató Hanna. A különleges italnak három decijét 600 forintért mérik a vásárban, kicsit odébb pedig vörös borból és Irsai Olivérből készült forralt bort lehet vásárolni, előbbinek decije 300, utóbbinak 350 az ára. Kicsiknek is jut a forró italokból itt, hiszen forralt mustot is árulnak decinként 300 forintért.

Aki inkább éhes, az a Dugonics téren kívül a Széchenyi téren talál magának harapnivalót. A sült kolbász 680, a hurka tíz dekája 580 forintért kapható, de haltepertőt is lehet kóstolni, ennek pedig 750 forint az ára tíz dekánként. Gyümölcsös forralt borokat is lehet kóstolni, ezeknek a kisebb kiszerelése 400 forinttól vihető, de az epreset 800-ért adják. Ottjártunkkor még forralt meggybort is lehetett kapni, de a szilvás addigra elfogyott. Itt nem forralt mustot, hanem forralt almalét kínálnak a kisebbeknek és autóvezetőknek. A Széchenyin még a Dóm térinél is nagyobb a kínálat, itt ugyanis már ékszereket, sapkát, bőrdíszműves termékeket is lehet találni.

Előző sztori

Szegeden is nagyot szólt a Tankcsapda

Következő sztori

Már várják az alkotócsoportokat a THEALTER fesztiválra

Legutóbbi hasonló cikkek