Közélet

Forralt sör is kapható az adventi vásárban

Forralt sör is kapható az adventi vásárban

2019. december 16., hétfő
Forralt sör is kapható az adventi vásárban

Mindenki találhat meglepetést szeretteinek a Dóm téri és a Széchenyi téri karácsonyi forgatagban.

– Örömmel tölt el minden évben a karácsonyi vásár, még a hideget is jobban viselem – jelentette ki Agárdi Annamária a Széchenyi téren. A nyugdíjas asszony tavaly még az óriáskerékre is felült a fiával és az unokájával, de idén inkább kihagyja. – Nem nagyon szeretem a magasságot, de addig győzködtek, amíg beadtam a derekam. Mindent ki kell próbálni, nem? – nevetett fel Annamária. – Szoktam kis apróságokat találni, amik feldobják a lakást és a családom arcára is mosolyt tudok csalni vele. Most éppen hógömböt vettem a menyemnek – mondta.

A korábbi éveknek megfelelően idén is megszámlálhatatlan mértékű a kínálat. Kerámiatermékektől kezdve a fa játékokon át a táskákig és karácsonyi dekorációkig minden megtalálható a Dóm téren.A kézzel készített játékok közül 500 és ezer forintos pulik közül is lehet válogatni. – Keresztlányomnak keresek valami játékot, úgy gondoltam, most inkább itt nézelődöm, mint a bevásárlóközpontokban – mondta a csokis-meggyes forralt sört szorongató Hanna.A különleges italnak három decijét 600 forintért mérik a vásárban, kicsit odébb pedig vörös borból és Irsai Olivérből készült forralt bort lehet vásárolni, előbbinek decije 300, utóbbinak 350 az ára. Kicsiknek is jut a forró italokból itt, hiszen forralt mustot is árulnak decinként 300 forintért.

Aki inkább éhes, az a Dugonics téren kívül a Széchenyi téren talál magának harapnivalót. A sült kolbász 680, a hurka tíz dekája 580 forintért kapható, de haltepertőt is lehet kóstolni, ennek pedig 750 forint az ára tíz dekánként. Gyümölcsös forralt borokat is lehet kóstolni, ezeknek a kisebb kiszerelése 400 forinttól vihető, de az epreset 800-ért adják. Ottjártunkkor még forralt meggybort is lehetett kapni, de a szilvás addigra elfogyott. Itt nem forralt mustot, hanem forralt almalét kínálnak a kisebbeknek és autóvezetőknek. A Széchenyin még a Dóm térinél is nagyobb a kínálat, itt ugyanis már ékszereket, sapkát, bőrdíszműves termékeket is lehet találni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.