/

Erdészetis diákok ültetnek fákat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyakorlati idejükben ültetnek fákat Szegeden a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium diákjai. Évek óta rendszeresen besegítenek a környezetgazdálkodásnak, idén a város 191 pontjára került facsemete – olvasható a Délmagyar cikkében.

– Hárs-, ostor- és kőris facsemetéket ültetnek diákjaink a város különböző pontjain. Már néhány hete folyik a munka, attól függően hova kerül a csemete egy nap 20-30-at ültetnek el a fiúk. Összesen 500 darabot tettünk le 191 helyre Szőregtől Dorozsmáig, most 16 diákunk van kint gyakorlaton a városban – magyarázta Halápi Nándor, a Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért ügyvezetője.

Évek óta tart az az együttműködés, amelynek keretében a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium diákja részt vesznek a faültetésben – 2013 óta az agrárminisztériumhoz tartozunk, mégis mivel szegedi iskola vagyunk, szívesen teszünk a város zöldítéséért, ráadásul ez az iskola alapítványa számára bevételt jelent. Fontos, hogy a gyerekeink itt lehetnek és azt a pénzt, amit ezzel keresnek tanulmányutakra, iskolával kapcsolatos dolgokra költhetik – mondta Máhig József igazgató.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Kuklis István)

Előző sztori

Öngyilkosságot kísérelt meg Portik Tamás a börtönben

Következő sztori

Új termelői piactér jött létre Csanyteleken

Legutóbbi hasonló cikkek