Meteor

Beköszöntött a csapadékos, téli idő, kemény fagyok is lehetnek

Beköszöntött a csapadékos, téli idő, kemény fagyok is lehetnek

2019. december 1., vasárnap
Beköszöntött a csapadékos, téli idő, kemény fagyok is lehetnek

December első napjaiban csapadékos, téli idő várható. A havas tájakon akár mínusz 15 fokig is hűlhet a levegő. A hét közepétől szárazabb idő várható, a hideg is mérséklődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

a nap első felében sokfelé lehet csapadék: az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen és az Északnyugat-Dunántúlon eső, havas eső lesz a jellemző, de a két térség között ónos eső is eshet. A déli óráktól északon megszűnik a csapadék, délen pedig az esőt havas eső, havazás váltja fel. A szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden

napközben kialakulhat egy-egy hózápor. A szél helyenként élénk lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, de az északkeleti havas tájakon jóval mínusz 5 fok alá süllyedhet a hőmérséklet. A nappali maximumok plusz 1 és 5 fok között alakulnak.

Szerdán

az éjszaka képződött zúzmarás köd feloszlik, és többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, ugyanakkor a hófödte tájakon mínusz 15 és mínusz 10 fok közötti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, a fagypont alatti értékek a kezdetben ködös, havas tájakon valószínűek.

Csütörtökön

és

pénteken

a zúzmarás köd feloszlása után napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a még havas tájakon mínusz 10 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Csütörtökön napközben 0 és plusz 5, pénteken plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton

erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan előfordulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 11 fok között valószínű.

Vasárnap

elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és 10 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.