Sport

Bartók Donát távozott a német Lemgo csapatától

Bartók Donát távozott a német Lemgo csapatától

2019. december 27., péntek
Bartók Donát távozott a német Lemgo csapatától

A válogatott BartókDonát csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli TBV Lemgo-Lippe kézilabdacsapatától.

A jobbátlövő a közösségi oldalán adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, és péntektől a magyar válogatottal készül a januári Európa-bajnokságra. Azt egyelőre nem közölte, melyik csapat színeiben folytatja pályafutását. A TBV Lemgo honlapja emlékeztet, hogy Bartóka márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára. Szerződése jövő nyárig szólt. A 23 éves kézilabdázó három éve igazolt Lemgóba. Az MTI-nek azt mondta, távozása nem hirtelen döntés eredménye, a szerződésbontást több tárgyalás előzte meg.

Hozzátette, a válogatottbeli teljesítményét nem befolyásolják a történtek, sőt fontos volt számára, hogy a felkészülést megelőzően rendeződjön a sorsa Németországban, mert szeretne a lehető legjobban összpontosítani.

"Nyugodt vagyok, mert vannak lehetőségeim" - mondta karrierje folytatásáról. Hozzáfűzte, családjával élvezték a külföldi létet, de nem zár ki semmit, így akár a hazatérést sem. A térde immár teljesen egészséges és fájdalommentes, ezért optimistán várja a januári kontinenstornát, amelynek malmői csoportjában a magyarok az olimpiai és világbajnok Dániával, továbbá Oroszországgal és Izlanddal találkoznak. "Készen állok az Európa-bajnokságra, ha a szűk keretben is helyet kapok" - jelentette ki Bartók.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.