Közélet

Baleseteket imitálnak az SZTE Junior Akadémiáján

Baleseteket imitálnak az SZTE Junior Akadémiáján

2019. december 21., szombat
Baleseteket imitálnak az SZTE Junior Akadémiáján

Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán, amelyet ezúttal az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában rendez meg az egyetemi egység január 8-án 17 órától.

Különleges vendégelőadók érkeznek a SZTE Junior Akadémiai Esték sorozat második programjára. Többen az egészségügyben dolgoznak, mások még tanulnak a Magyar Imitációs Egyesület azon tagjai közül, akik emellett nem mindennapi hobbit választottak maguknak: szabadidejükben súlyos sérülteket, hozzátartozókat alakítanak baleseti szimulációkon. Mindezt azért teszik, hogy például a mentősök és katasztrófavédők rajtuk gyakorolják, hogyan viselkednek a szerencsétlenségek elszenvedői, vagy hogyan néznek ki a súlyosabbnál súlyosabb sérülések. Erről a nem mindennapi feladatról mesélnek a közönségnek az Elsősegélynyújtás – (Nem) hétköznapi baleseteknél című esten, amelynek ezúttal az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola ad helyszínt. Az Imitációs Egyesület tagjai nemcsak színészi vénával rendelkeznek, de profi elsősegélynyújtók is, ezért nemcsak történetekkel érkeznek: megmutatják, hogyan kell ellátni néhány olyan gyakori sérülést, mint például a koponyaalapi törés. Az önkéntesek élethű sminkekkel dolgoznak, így felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy egyeseknél a látvány rosszullétet okozhat! Az SZTE Junior Akadémiai Esték programsorozatának célja, hogy élvezetes, érdekes, tanulságos, és informatív előadásokat szervezzen a középiskolások számára a mindennapi élet és a tudomány világának különböző területeiről. A részvétel ingyenes. További információ az SZTE Junior Akadémiáról

itt olvashatók.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.