Kultúra

Anyanyelvének Szegeden

Anyanyelvének Szegeden

2019. december 3., kedd
Anyanyelvének Szegeden

Hét hónapon át versben, dalban.

A Szabadiskola nem életkorhoz kötött, nem ad diplomát, nem ad osztályzatot. Az előadássorozat, olyan ismereteket ad, melyek kiegészíti a résztvevők tudását, segíti őket eligazodni a művelődés világában.

Segíti az önálló érdeklődésnek megfelelő ismeretek megszerzését. Dallamos, verses előadássorozatot hirdetek azok részére, akik szeretnék megismerni a régi magyar balladákat, a zsoltáros anyanyelvet, az elmúlt 500 év irodalmi irányzatait, vonulatok költőit határon kívül és belül.

Öt évszázad történeti dalait időrendben bemutatom és jelenkori példákkal illusztrálom. A vers, a zene, a történelem párhuzamos bemutatásával a jelen eseményeit megismertető előadás sorozattal a magyar nyelvű dalokra hívom fel a figyelmet. Az anyanyelvű dalok társadalom formáló képességére és a közös éneklés közösségi jelentőségére hívom fel a figyelmet. A találkozók közös alkotásai és a közös éneklés élménye az előadások eredménye. A hét találkozón 200 dal, köztük népdalok, balladák, énekelt versek hangzanak el. Anyanyelvének címmel 200 dalban 500 évünkről hét előadást és kísérő összeállítást hallgathatnak az érdeklődők. A kísérő részek dalait az elmúlt 50 évben írt műveimből válogattam.

HÉT HÓNAPON ÁT VERSBEN-DALBAN

A program neve: Hangfoglaló.

2019. Decembertől hét település közösségeihez viszem a dalt. Tisztelettel várom azokat, akik a Szép szó és a Tiszta forrás tisztelői! Győrszentiván, Dunaújváros, Kaba, Kadarkút, Békéscsaba és Sárospatak fogadja a magyar nyelvű dalok és verseink bemutatását, népszerűsítését.

SZEGEDEN MÁR A NEGYEDIK ALAKALOM, HOGY MEGHALLGATHATOD A DALOKAT

Szeretettel várom azokat, akik szeretnék megismerni a dalban, szövegben megfogalmazott gondolatokat.

ANYANYELVÉNEK

A kezdeményezés szeretne segítője lenni azoknak a dalszerzőknek, akik az énekelt magyar verset előnyben részesítik.

december 14. 17 óraBálint Sándor Művelődési Ház 6726 Szeged, Temesvári kt 42.

Mindenkit szeretettel várunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.