Közélet

27 milliárd forintos kötvénykibocsátást hajt végre a Pick Szeged

27 milliárd forintos kötvénykibocsátást hajt végre a Pick Szeged

2019. december 4., szerda
27 milliárd forintos kötvénykibocsátást hajt végre a Pick Szeged

A Pick Szeged Zrt. is részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, amelynek keretében a társaság 26,99 milliárd forint friss forrást von be.

A Magyar Nemzeti Bank idén nyáron indította el 300 milliárd forint keretösszegű, vállalati kötvényvásárlási programját, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings az elmúlt hónapokban sorra végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését, a Scope Ratings szeptemberben publikálta a Pick Szeged Zrt. értékelését, amelynek során a vállalat BB- besorolást kapott, stabil kilátások mellett, míg a cég kötvényei BB- minősítést kaptak - írja a

portfolio.hu

. Most megérkezett a

bejelentés

, hogy a Pick Szeged Zrt. december 4-én sikeres kötvényaukciót hajtott végre, a társaság kötvényei (PICKNKP29I) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2019. december 6., a kötvény lejárata 2029. december 6. A felajánlott mennyiség névértéken 28,5 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 33,25 milliárd forint, jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken 27 milliárd forint, a bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 26,99 milliárd forint. A társaság kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 2 százalék. Az átlagos eladási ár 99,9879 százalék, az átlaghozam 2,0013 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap 1,27 százalék. Felár, HUF swaphoz képest 73 bázispont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.