Sport

Ramsey duplájával Wales legyőzte Magyarországot - marad a pótselejtező

Ramsey duplájával Wales legyőzte Magyarországot - marad a pótselejtező

2019. november 19., kedd
Ramsey duplájával Wales legyőzte Magyarországot - marad a pótselejtező

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Cardiffban az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, így márciusban pótselejtezőre kényszerül.

Eb-selejtező, E csoport, 10. forduló

Wales-Magyarország 2-0 (1-0)

Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Ovidiu Hategan (román).

Wales:

Wayne Hennessey - Connor Roberts, Tom Lockyer, Chris Mepham, Ben Davies - Joe Morrell (Ethan Ampadu, 50.), Joe Allen - Aaron Ramsey, Gareth Bale (Harry Wilson, 88.), Daniel James - Kieffer Moore.

Szövetségi kapitány:

Ryan Giggs.

Magyarország:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Lang Ádám, Nagy Zsolt - Pátkai Máté, Nagy Ádám (Kovács István, 60.) - Dzsudzsák Balázs (Varga Roland, 72.), Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Holender Filip, 83.) - Szalai Ádám.

Szövetségi kapitány:

Marco Rossi.

Gól:

Ramsey (15., 47.)

Sárga lap:

Lockyer (72.), James (88.), illetve Pátkai (66.), Kovács I. (71.) A magyarok ellen két gólt szerző Juventus játékos, Aaron Ramsey is értékelte a Wales-Magyarország Eb selejtezőt a SzegedMa kamerája előtt.

A mérkőzés összefoglalója:

 

22:35:

Itt a vége a találkozónak és az egyeneságon való kijutásról szőtt magyar álmoknak. A hármas sípszót kitörő ovációval fogadta a Cardiff City Stadion közönsége. Egy remek hangulatú mérkőzésen összességében megérdemelten nyert a nemzetközileg jegyzettebb játékosokat felvonultató Wales, amely a két gólján kívül több helyzetet is kialakított. Sajnos a magyar csapat összeszokatlan védelme korán megingott, a hazaiak pedig a vezetés birtokában higgadtan játszhatták saját játékukat.

22:12:

A 72. percben járunk, továbbra is 2-0-ra vezet Wales Ramsey duplájának köszönhetően. A walsiek lendületes támadásokat vezetve többször is helyzetbe kerültek, újabb gólt azonban nem szereztek. A magyar oldalon történt egy újabb változtatás: a 70. percben elhagyta a pályát a 108. válogatottságát ünneplő, ezzel Király Gábor rekordját beállító Dzsudzsák Balázs, a helyére Varga Roland érkezett.

21: 58:

Egyelőre a második felvonás is a hazaiak kedve szerint alakul. Bale szabadrúgásánál sokan már gólt kiáltottak, de a labda pár centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az 55. percben Moore kapott egy hosszú indítást, Baráth mellett viszont nem tudott elmenni. Magyar válogatott sajnos nagyon kevés időt tölti a walesi térfélen. Marco Rossi talán ezért is szánta el magát cserére: lehozta Nagy Ádámot és Kovács Istvánt küldte be a helyére a 60. percben.

21:46: Nagy a baj, walesi-góllal kezdődik a második félidő. Egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Ramsey elé került a labda, aki teljesen üresen, kissé kiszorított szögből bevette a balfelső sarkot. Tombol a cardiffi aréna, a vendég táborra sokkszerűen hatott az újabb találat.

 

21:32:

Véget ért az első játékrész, sajnos a szünetben Ramsey góljával 1-0-ra vezet Wales a sorsdöntő eb-selejtezőn. A magyar csapatnak két nagy lehetősége is volt egymás után, ám sem Szoboszlai, sem Sallai nem tudta bevenni Hennessey kapuját. A csoport másik mérkőzése egyelőre papírforma szerint alakul: Bozenik góljával Szlovákia vezet hazai pályán Azerbajdzsán ellen. Ha minden így marad, Magyarország a csoport negyedik helyén fejezi be a selejtezősorozatot.

Gareth Bale és Nagy Zsolt párharca. Egyelőre a walesi klasszis örülhet (Fotó: MTI)

21:20:

Te jó ég, mi maradt ki! Komoly egyenlítési lehetőséget puskázott el a magyar csapat a 34.percben: Szalai kapott egy jó indítást, vissza csúsztatta lövésre Szoboszlainak, aki a tizenhatosról a kapu közepét vette célba, Hennessey azonban leért a lövésre. A kipattanónál Sallai is egyenlíthetett volna, de közvetlen közelről a kapusba lőtte a labdát.

21:17:

Félórányi játékot követően továbbra is vezet Wales. A magyar csapat a 26. percben jutott el először ellenfele kapujáig, Dzsudzsák szabadrúgása után Baráth fejelt jócskán a kapu mellé. Pár perccel később Szoboszlai szlalomozott a walesi védők gyűrűjében, a tizenhatoson belülre érve szerelni tudták, a villámgyors hazai kontra végén Bale - akárcsak a gólnál - betekerte középre, Moore pedig Baráth mögül pár centivel a jobb kapufa mellé fejelt.  

Cardiff, 2019. november 19.
Szoboszlai Dominik (k), valamint a walesi Aaron Ramsey (b) és Joe Allen a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én.
MTI/Kovács Tamás

21:02: A 15. percben megszerezte a vezetést a walesi válogatott: Bale viharzott el a jobboldalon, majd Lang mellett ballal Ramsey fejére csavarta a labdát, aki az öt és felesről, senkitől sem zavartatva bebólintotta Gulácsi kapujába.

20:44:

A magyar-himnusz alatt piros-fehér-zöld sálerdőbe borult a magyar tábor. A walesi szurkolók is kitesznek magukért, a hangulatra nem lehet panasz.

20:32:

Negyedórával a kezdés előtt már szinte csordulásig megtelt a magyar szektor, egy-két szék még üres, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a kezdősípszóig azokat is elfoglalják a magyar fanatikusok.

20:10

Így vonultak a magyar szurkolók Cardiff utcáin:

19:10 A szurkolók mellett a csapat is megérkezett a stadionhoz. A magyar válogatott tagjai walesi szurkolók gyűrűjében szállt le a buszról. Időközben nyilvánosságra kerültek a kezdőcsapatok:

Marco Rossi a Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Lang, Nagy Zs., Pátkai, Nagy Á., Szoboszlai, Sallai, Dzsudzsák, Szalai összeállításban küldi pályára csapatát Walesben.

18:55

Megérkeztek a szurkolók a Cardiff City Stadionhoz. A néhány kisebb megállással tarkított felvonulás békésen zajlott. Az úton járókelő walesiek a nagy tömeget meglátva telefonjukhoz kaptak és szelifket készítettek, videókat rögzítettek a tekintélyt parancsoló vonulásról. Utoljára talán még a 2016-os eb-n, Marseille-ben láthattak hasonlót a helyiek.

18:15:

Elindult a szurkolók vonulása Cardiff központjából a stadionba. A nagyjából 2 kilométeres utat körülbelül 40 perc alatt teszi meg a 3000 magyar. A walesiek sem bosszankodnak a kisebb forgalmi akadály miatt-többen fotózzák a menetet.

18:01

Egy szegedi fiatalembernek fontos feladata van Cardiffban. Szeghalmi Zsolt a walesi válogatott tolmácsa, így a tegnapi sajtótájékoztatón ő tolmácsolt Gareth Bale és Ryan Giggs sajtótájékoztatóján is.

Itt tudja megnézni

az erről készült videót. Zsolttal hosszabb interjút készítettünk, amit a napokban olvashatnak majd oldalunkon.

 

17:52

Cardiffban másfél napja nem tud úgy megmozdulni az ember, hogy ne találkozzon magyar szurkolóval. Walesiek és magyarok békésen söröznek egymás mellett és egy dologban maradéktalanul egyetértenek: a döntetlen egy olyan eredmény amit mindenképpen el kell kerülni, ugyanis az Szlovákia továbbjutását eredményezne - feltéve, ha legyőzik hazai pályán a csoportutolsó Azerbajdzsánt.

17:45

Köszöntjük olvasóinkat Cardiffból A magyar labdarúgó-válogatott magyar idő szerint háromnegyed 9-kor sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik Wales ellen. A képlet egyszerű: ha nyer a nemzeti csapat, akkor kint van az Eb-n. Folyamatosan frissülő tudósításunkban a szurkolók közös vonulásával kezdődik a stadionba és reméljük egy fergeteges magyar ünnep beszámolójával zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.