Sport

Újabb nemzetközi sikert arattak a magyar versenyhorgászok

Újabb nemzetközi sikert arattak a magyar versenyhorgászok

2019. november 12., kedd
Újabb nemzetközi sikert arattak a magyar versenyhorgászok

A magyar method feeder válogatott nyerte az olasz szövetség által kiírt I. International Feeder Challenge versenyt.

Az év utolsó nemzetközi versenyét is sikerrel vették a magyar versenyhorgászok. A kilencfős method feeder válogatottunk november 9-én és 10-én öt nemzet tíz csapatával mérte össze tudását az I. International Feeder Challenge elnevezésű versenyen.

Az elnevezés arra utal, hogy ezen a bajnokságon minden feedertechnika engedélyezett volt, így egyaránt lehetett klasszikus hosszúelőkével és methodtechnikával is horgászni. Ahogyan hazánkban, úgy Olaszországban is rendkívül népszerű a feederezés, azon belül is a methodozás, de komolyabb nemzetközi bajnokság nincsen ebben a műfajban. A szervezők abban bíznak, hogy esetleg a jövőben világbajnoksággá is kinőheti magát ez a kezdeményezés. Erre az Észak-Toszkánában, a Lago Borghese partjára kiírt első versenyre a magyar csapat mellett Franciaország, San Marino, Németország és természetesen Olaszország válogatottja is bejelentkezett, de a hazaiak még plusz öt klubcsapatot is indítottak.

A Döme Gábor, Kiss Péter, Németh Balázs, Sipos Gábor, Sisa József versenyzők, Polyák Csaba kapitány és Kiss Renáta, Csapi Károly és Simon Zoltán segítők összetételű magyar csapat végig rendkívül nagy összhangban dolgozott.

Az első napon 14 pontot szerezve sikerült élre állni, majd a második fordulóban fantasztikus hajrával, mindössze kilenc pontot horgászva csapatunk megnyerte a viadalt. Külön kiemelésre érdemes, hogy a magyar válogatott a megmérettetés előtt mindössze két napot edzett a pályán. A nemzetközi versenyről hosszabb összefoglaló és még több kép

ERRE található

. (fotók forrása:mohosz.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.