Közélet

Több közterület is úszik a szemétben Szegeden

Több közterület is úszik a szemétben Szegeden

2019. november 25., hétfő
Több közterület is úszik a szemétben Szegeden

Két olvasónk is szemetes utcákra és a takarítás hiányára panaszkodott.

Bár nincs szem előtt, az átmenő forgalom sem komoly, sőt turisztikailag sem fontos pontja Szegednek, de a belváros része a Püspök utca. Egyik olvasónk, Domonkos Julianna hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egykori Centrum áruház mögötti rész tele van szeméttel, láthatóan nem is igazán takarítják azt.

 

 

De nem csak ott áll halomban a szemét. A közelmúltban felújított és átadott Odessza városrész központjában a virágágyást nézi valaki rendszeresen kukának. Olvasónk szerint a köztéri szemeteseket ritkán ürítik, ami oka lehet ennek, igaz - ahogy írja -, akkor sem az lenne a megoldás, hogy elhajigálják a szemetet. - Amióta átadták a területet, én még nem nagyon láttam itt senkit takarítani, pedig sokat járok arra és az ablakból is rálátok a térre. Régen utcaseprők járták kis kocsival a várost és rendszeresen takarítottak, nem is volt ennyi szemét. A közelmúltban jártam Franciaországban, ott még mindig így takarítják a köztereket - írta nekünk Kármán Anita.

 

Bár a közterület tisztaságára a lakóknak is illene és kellene vigyázni, azok takarítása a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata. Kérdéseinket elküldtük az önkormányzati cégnek, válaszukkal frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.