Kultúra

Őszi Tárlat-fődíjas művész tartott különleges tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

Őszi Tárlat-fődíjas művész tartott különleges tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

2019. november 5., kedd
Őszi Tárlat-fődíjas művész tartott különleges tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet elnyert Ámmer Gergő szobrászművész tartott alkotói tárlatvezetést A tökéletlenség harmóniája című egyéni kiállításában, amely a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat egyik kísérő kiállítása is.

Napjaink hazai fiatal szobrászgenerációjának egyik legtehetségesebb alkotója műalkotásról műalkotásra haladva vezette be a tárlatvezetés résztvevőit inspirációiba és a műveinek keletkezéstörténetébe, melynek során elmondta, hogy egy-egy sorozat, melyet még a Képzőművészeti Egyetem hallgatójaként kezdett készíteni, hogyan generált új, nagyobb lélegzetű műveket. – Nagyon sok kételyem volt az egyetemi évek alatt, mielőtt elkezdtem a portréval foglalkozni. Mielőtt az egyetemre felvettek, három éven keresztül kőszobrásznak tanultam. Tudatos és lelkiismeretes felkészülési folyamat előzte meg a szobrászi pályát és az egyetemi évek alatt volt egy hosszas, éveken át tartó útkeresési folyamatom, ami rengeteg nehézséget és kudarcot eredményezett. A firenzei tanulmányutam indította be azt alkotói folyamatot, ami a mai napig kitart és inspirál, és igyekszem művészi gondolataim plasztikai megvalósításához a megfelelő szobrászati eszközöket alkalmazni – mondta el Ámmer Gergő. A Tökéletlenség harmóniája kiállítás november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit a Tornyai János Múzeumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.