Sport

Ismét bosszantó vereséget szenvedett a Szedeák

Ismét bosszantó vereséget szenvedett a Szedeák

2019. november 17., vasárnap
Ismét bosszantó vereséget szenvedett a Szedeák

Egy héttel a DEAC elleni hosszabbításban elszenvedett vereséget követően Zalaegerszegen is bosszantó körülmények között, 19 pontos előnyt eltékozolva maradt alul a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata.

Ígéretesen kezdtek a szegediek: Stefan Balmazovics két hármasa mellett Milos Miliszavjlevics is szórt egy triplát, így hamar tízpontos előnybe került a Mandics-legénység, amely az első negyedben remek játékának köszönhetően 19 ponttal is vezetett már. Egészen a harmadik negyed első félig kitartott a szegedi előny, ekkor azonban a hazaiak védekezése rendezettebbé vált, Williams három triplát szerzett egymás után, ez pedig zavart okozott a Szedeák gépezetében, a zalaiak tíz pontnál közelebb férkőztek ellenfelükhöz. A negyedik negyedben Johnson kosarával átvette a vezetést a ZTE, innen pedig már nem tudott fordítani a Szedeák, a csapat végül 106-99-es vereséget szenvedett. A szegediektől Stefan Balmazovics káprázatos teljesítmény nyújtott, 40 pontja mellett négy lepattanót szerzett, kiharcolt 13 faultot és két gólpasszt is jegyzett, ennek ellenére sorozatban harmadik mérkőzését is elveszítette a Szedeák. – Közel 25 percig jól működött a játékunk, utána viszont érthetetlen hibákat követtünk el, amit megbüntettek a hazaiak. A ZTE lendületbe jött, mi pedig már nem találtuk a visszautat, és fájó vereséget szenvedtünk. Nem először fordul ez velünk elő idén, mindenképp változtatnunk kell ezen, ilyen védekezéssel nem lehet meccset nyerni – nyilatkozta a mérkőzést követően

a klub honlapjának

Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője. A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb november 24-én, vasárnap Kaposváron lép pályára, majd december 6-án a Szolnokot fogadja az Újszegedi Sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 106-99 (18-29, 24-28, 36-25, 28-17)

Zalaegerszeg, vezette: Praksch, Csabai-Kaskötő, Goda (Várhalmi)

ZTE:

JOHNSON 37/12, Doktor 9/3, WILLIAMS 30/12, Szabó 2, AGAFONOV 20.

Cserék:

Djuric, Bagó, Gulyás 7/3, Simon.

Vezetőedző:

Bencze Tamás.

Naturtex-SZTE-Szedeák:

Miliszavljevics 12/6, KERPEL-FRONIUS G. 7, BALMAZOVICS 40/18, Krapic 15/6, Asbury 22.

Cserék:

Kerpel-Fronius B. 3/3, Olasz, Vágvölgyi, Polányi.

Vezetőedző:

Andjelko Mandics.

Kipontozódott:

Szabó Zs., ill. Kerpel-Fronius G.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.