Kultúra

Előbukkant a Móra-múzeum felújított homlokzata

Előbukkant a Móra-múzeum felújított homlokzata

2019. november 5., kedd
Előbukkant a Móra-múzeum felújított homlokzata

Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Vár és Kőtár felújítása. A múzeum felújított homlokzatának első szakaszai már kibukkantak az állványzat mögül, dolgoznak a tetőn, a Vár körül elbontották a kerítés egy részét és folynak a belső munkálatok is.

Folyamatosan zajlik a Móra Ferenc Múzeum és a Vár és Kőtár felújítása Szegeden. A leglátványosabb elem a múzeum megújult homlokzatának két szakasza, ahonnan már le is bontották az állványzatot: a falak kétféle színt kaptak, az ablakok pedig zöld színűek lettek. Az épület tetejének rekonstrukcióján is folyamatosan dolgoznak a szakemberek, csakúgy, mint a belső terekben. A projekt része a Móra-múzeum kiállítóhelyének, a Vár és Kőtárnak a felújítása is. Az épület körüli kerítés egy részét elbontották, zajlik a tereprendezés, valamint az épületen belül is folynak a munkálatok. Az önkormányzat a Móra Ferenc Múzeum és Vár és Kőtár turisztikai célú fejlesztését valósítja meg. A fejlesztéshez az Európai Unió 899 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott, amelyhez a város további több mint bruttó 500 millió forintos saját forrást biztosított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.