Sport

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

2019. november 22., péntek
Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban
Ha továbbjutunk, Budapesten játsszuk a döntő meccset.
Bulgáriát kapta ellenfélül a magyar válogatott a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjére az UEFA bukaresti sorsolásán. Ez azt jelenti, hogy a Nemezetek Ligája (NL) A divíziójának rájátszásába került, amelynek döntőjében Budapesten fogadhatná Izlandot vagy Romániát.
A kontinenstornára eddig 20 hely kelt el, az Eb-selejtezőkön hoppon maradtak közül az a 16 csapat várta érdekeltként a sorsolást, amely a tavalyi Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítménye alapján ezt kiérdemelte. A divíziónkénti négyes ágak kialakulásánál a feltöltési szabályok mutattak irányt, így előzetesen csak az maradt a kérdés, hogy az NL C divíziójában szereplő Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia négyesből melyik három válogatott kerül Izland mellé az A-ba.
A magyar válogatott pótselejtezős ága: A divízió elődöntő (2020. március 26.):Izland–RomániaBulgária–Magyarországdöntő (március 31.): Bulgária/Magyarország – Izland/Románia Divíziónként az egymeccses elődöntők és a szintén egymeccses döntő végén egy válogatott kvalifikál az Eb-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.