Közélet

Dóci iskolásokat világosítottak fel a szegedi állatvédők

Dóci iskolásokat világosítottak fel a szegedi állatvédők

2019. november 11., hétfő
Dóci iskolásokat világosítottak fel a szegedi állatvédők

Hétfőn reggel Dócra látogattak az Országos Állatvédelmi Alapítvány képviselői. Reggel nyolc órától az alsósokat, kilenc órától pedig a felsősöket szólították meg a felelős állattartás jegyében a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

Az állatvédők a többi között az ivartalanítás fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét, de tanácsot is adtak, hogy kihez tudnak fordulni, ha állatkínzásos esettel találkoznak. Balogh Ernő az alapítvány alapítója elmondta, hogy szegedi székhelyű szervezetük elsődleges célja a prevenció, a fiatalok megszólítása, az információnyújtás és a tanácsadás.

Hozzátette, nagyon sok általános és középiskolában jártak már, de még többe szeretnének eljutni, hiszen a fiatalok kezében a jövő, és talán ők felelősebb állattartók lesznek, csak iránymutatást kell nekik nyújtanunk.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány programjáról a www.orszagosallatvedo.hu honlapon keresztül tájékozódhatunk, például a november 29-én tartandó Állatok Adventjéről, amelyre minden állatbarátot várnak az alapítvány önkéntes munkatársai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.