//

A felsőfokú agrárképzést fejlesztené Lázár János

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Oktatásról, politikáról és a klímaváltozásról is szó esett az Egy Ladában Lázárral legújabb epizódjában – számolt be a Rádió 7.

A vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője ezúttal debreceni egyetemistákat fuvarozott a mezőhegyesi ménesbirtokon szolgálati Lada Nivájával.

A szakképzésekről szólva Lázár János, aki egyben a ménesbirtok fejlesztéséért felelős kormánybiztos, azt mondta, a szakembereket társadalmilag és anyagilag is meg kell becsülni, ezért is támogatja az iskolák, kollégiumok felújítását, vagy tornacsarnokok építését.

Az agrár-felsőoktatásról úgy fogalmazott, azt ki kell emelni a képzések közül, és jelentős mértékben fejleszteni, hogy még versenyképesebb tudást kínáljon a fiataloknak. A képviselő kitért arra is, fontos lenne, hogy a fiatalok átfogó képet kapjanak a közéletről, hiszen a politikusok azért dolgoznak, hogy az ő generációjuknak jobb legyen, könnyebb legyen. A műsorsorozatba továbbra is lehet jelentkezni a lazarjanos.hu oldalon.

(Kiemelt kép: vasarhely24.hu)

Előző sztori

Kínai kalligráfiákat csodálhatunk az SZTE rektori épületében

Következő sztori

“Halálfélelmem volt” – felemelték szavukat a szegediek a biztonságos kerékpározásért