Közélet

Zárhatóvá tennék a szelektív hulladékgyűjtőket Makón

Zárhatóvá tennék a szelektív hulladékgyűjtőket Makón

2019. október 21., hétfő
Zárhatóvá tennék a szelektív hulladékgyűjtőket Makón

Több fórumon felmerült már az, hogy a Makón létesített szelektív gyűjtőszigetek egy részét zárhatóvá kellene tenni - számolt be a Rádió 7.

Czirbus Gábor alpolgármester a rádiónak elmondta: első lépésben folyamatosan kerítik be ezeket a szigeteket, főleg a társasházi övezetben. A tömbházaknál kialakított boxoknál a lakóközösségnek kell kezdeményeznie, hogy csak ők kapjanak kulcsot hozzá. Viszont a város több pontján biztosítani kell a nyitott szelektív gyűjtőszigeteket, hogy bárki odavihesse az újrahasznosítható hulladékát. Czirbus Gábor kitért arra is, hogy a szelektív hulladékgyűjtést korábban azért is vezették be, hogy csökkenjen az illegális szemetelések száma. Sajnos – ahogy fogalmazott – ezt nem mindenki veszi figyelembe, így folyamatosan harcolni kell a szemetelőkkel. A város számos pontján, még külterületen is, ahová rendszeresen dobják egyesek a hulladékukat, térfigyelő kamerákat szereltek fel. Ennek köszönhetően már több szemetelőt is sikerült beazonosítani és megbüntetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.