Közösség

Vizsgálatot indítottak a piroson áthajtó szegedi rendőr ügyében

Vizsgálatot indítottak a piroson áthajtó szegedi rendőr ügyében

2019. október 25., péntek
Vizsgálatot indítottak a piroson áthajtó szegedi rendőr ügyében

Felkerült a 32 ezer feliratkozóval rendelkező Bp-i Autósok Közössége Youtube-csatornára egy videó, amelyen az látható, hogy Szegeden egy rendőrautó áthajt a piros lámpán. Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított.

A 32 ezer feliratkozóval rendelkező Bp-i Autósok Közössége Youtube-csatorna a kirívó közúti szabálytalanságok gyűjtőhelye, az oldal célja a közlekedési morál javítása. Legutóbb egy Szegedről készült videó került fel az oldalra. A képsorokon az látszik, hogy egy rendőrautó a Dorozsmai út–Budapesti út kereszteződésében áthajtott a piros lámpán, íme:

"Szeretnénk egy olyan országban élni, ahol az emberek tisztelik a rendőröket és általában a hatóságokat. Ám ezt a tiszteletet ki kell érdemelni, amit elsősorban példamutatással lehetne megtenni. Ha az utca embere azt látja, hogy bizonyos rendőrök sem tartanak be alapvető KRESZ-szabályokat, az nem vet jó fényt a rendőrségre, a mi, a ti bizalmatokat is rombolja, valamint a Baleset-megelőzési Bizottságtól, a rendőrségi kampányokon át, a mi munkánkig,… mindent rombol" - ezt írta a videó alá a Bp-i Autósok Közössége, amely azt is megjegyzi, a szegedi esetnél az is elképzelhető, hogy a jelzőlámpát kitakarta a busz, de szerintük ez sem lehet mentség. Az ügyben aSzegedi Rendőrkapitányság vezetője a videofelvétel alapján vizsgálatot rendelt el a szabályszegés megállapítása érdekében - közölték szerkesztőségünk sajtómegkeresésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.