Egészség

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

2019. október 27., vasárnap
Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

Többfelé javult a levegő minősége, de így is sok helyen magas a légszennyezettség a szállópor-tartalom miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi adatai szerint.

Előző nap néhány helyen még veszélyes, négy településen egészségtelen volt a levegő. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap a Facebook-oldalán közölte: Debrecenben és Nyíregyházán egészségtelen a levegő. További tizennégy településen - Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Oszlár, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta,

Szeged

, Szolnok, Tököl, Vác - kifogásolt a levegőminőség. A szálló por elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, illetve a közlekedés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jó idő ellenére nem javasolja az egészségtelen levegőminőséggel jellemezhető településeken a kültéri fizikai munkavégzést, sportolást a gyermekek, az idősek és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.