Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Szombaton kezdi a szezont a szegedi jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata a 2018-as újjáalakulás óta második OB II-es szezonját kezdi szombaton: Prakab Gábor vezetőedző együttese 20.15-től a Kanadai Magyar Hokiklub vendégeként lép jégre a budapesti Tüskesátorban.

A legutóbbi szezonban a szegedi együttes ötödik lett úgy, hogy az alsóházi rájátszást százszázalékos mérleggel zárta, valamint Szegeden volt a legmagasabb az átlagnézőszám.

A nyáron megerősödött a bajnokság: a mezőny második feléhez tartozó Óbuda Hockey Academy és Jászberény visszalépett, így öt csapat, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű mellett a Hevület, a MAC Budapest, a Kanadai Magyar Hokiklub SE és az Egerszegi Titánok nevezett. Új szabály is életbe lépett, a tavalyi hat helyett már kilenc „rovott múltú”, azaz egykori élvonalbeli játékos léphet jégre csapatonként, ez is emeli a színvonalat.

Az alapszakaszban a Szegednek nyolc összecsapása lesz, négy itthon, négy idegenben. Ez a rész február 2-áig tart, az öt együttesből az első négy jut be a rájátszásba. A hazai mérkőzések a tervek szerint ezúttal is vasárnap, közönségbarát időpontba kezdődnek majd a szegedi műjégpályán.

A teljes sorsolás ITT megtekinthető.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízműnél minimális változás történt, a tavalyi keret együtt maradt. Ketten távoztak, Láng Zoltán és Wehli Márk az Egerszegi Titánoknál folytatja, míg egyelőre hárman érkeztek: Kis Attila a Dunaújvárosi Acélbikáktól, Baki Dávid Szombathelyről, Losonczi Ádám pedig Szabadkáról. Velük együtt tizenkilenc játékos alkotja a keretet, tele szegedi és saját nevelésű hokisokkal.

– A cél mindenféleképpen a rájátszásba kerülés, ott pedig megpróbálunk minél jobb helyezést elérni. Több korábbi első osztályú játékos lesz a mezőnyben, a budapesti csapatok jelentősen beerősítettek. Ezzel együtt is megteszünk mindent, hogy kiszolgáljuk remek közönségünket – fogalmazott Maslac Michael, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatkapitánya.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű kerete a 2019–2020-as szezonra: Annus Döme, Baki Dávid, Balázs Csongor, Barcsik Gergely, Becsei Bonifác, Borsos Erik, Bozóki Zoltán, Csanády Zsombor, Hajdu Botond, Kis Attila, Korom Zénó, Láng Csaba, Losonczi Ádám, Lőrincz Barnabás, Maslac Michael, Pallós Péter, Rózsahegyi Ádám, Szalai Ákos, Varga Dávid.

Az alapszakasz menetrendje, október 5., szombat, 20.15: KMH SE–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, október 20., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–MAC Budapest, november 10., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Hevület, november 24., vasárnap: Egerszegi Titánok–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, december 1., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–KMH SE, december 22., vasárnap: MAC Budapest–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, 2020. január 5., vasárnap: Hevület–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, február 2., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Egerszegi Titánok.

Tovább olvasom

Sport

Márton Anita édesanyaként indulna az olimpián

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Interjú.

Tovább olvasom

Sport

Anyai örömök elé néz Márton Anita súlylökő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Februárra várják férjével első gyermeküket.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Aktuál