Közélet

Szemétbe borult a Budapesti körút

Szemétbe borult a Budapesti körút

2019. október 7., hétfő
Szemétbe borult a Budapesti körút

Pizzásdoboz és műanyag flakonok látványa emeli a vérnyomást hétfő reggel a Budapesti körút és a József Attila sugárút találkozásánál.

Az egykori Tarján bisztró épületének közelében készült fotókon az látszik, hogy a rengeteg csikk mellett pizzásdobozok, széthagyott műanyag flakonok és hátra hagyott tüskés üvegcsék foglalják a helyet az éppen buszra várók helyett. "Sajnos minden hétfőn reggel ez a látvány fogad" – fűzte a beküldött képekhez olvasónk.

Tarjánban már egy évvel ezelőtt is

problémát okozott a szemét

, akkor a Csillag tér közelében és a Retek utcán nem ürítették heteken át a szemeteseket. "Két dolog hibádzik: sokan eldobálják a szemetet, ami sajnos abból ered, hogy ezen a lakótelepen laknak a legtöbben Szegeden. Mivel többen lakják, ezért több a környezetére igénytelen ember is.

Másrészről pedig valakinek a felelőssége lenne a hulladékot eltakarítani, ezek pedig nem a lakosok, habár mi is hozzájárulhatunk a munkájukhoz azzal, hogy egyáltalán nem szemetelünk. Mindenki részéről jobban oda kellene figyelni" – magyarázta Körözs Ernő.

"Erre az sem megoldás, ha több szemetest raknak ki. Aki nem foglalkozik vele, az amúgy is szét fogja dobálni a szemetét. Sajnos ilyenek az igénytelen emberek" – mondta Kabáthné Viola. Az asszony szerint nincs megoldás a problémára, mert csak nehezen lehet tetten érni a szemetelőket.

"Még ha büntetnék is, akkor sem lehetne őket elkapni. Csak eldobja és már ott sincs, kész a baj" – tette hozzá.

Szegeden tavaly ősz óta működik zöldkommandó, azonban ők az illegális szemétlerakókat tartják szemmel.A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket, ám az Újszegeden élők szerint

nem sikerült így orvosolni

az illegális szemétlerakás problémáját. Augusztusban megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, azonban válaszokat nem kaptunk kérdéseinkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.