Közélet

Valami bűzlik Tarjánban

Valami bűzlik Tarjánban

2018. augusztus 29., szerda
Valami bűzlik Tarjánban

Már több mint egy hete nem ürítették ki a szemeteseket a Csillag tér környékén – írják a Szegeden hallottam Facebook-csoportban.

"Már Szent István ünnepén is így nézett ki a Budapesti körút, Szamos utca, Csillag tér és Retek utcai járdák melletti szemetesek. Az most jó, hogy szagtalan a kép!" – elégedetlenkednek a szombati bejegyezésben.

A helyzet azonban szombat óta sem változott különösebben. Néhány kukát kiürítettek, de elmondható, hogy a Retek utcán továbbra is maradt a retek, de a Csillag téren sem feltétlenül a tisztaságtól sugárzó a szemetesek állapota.

A Szamos utca és a József Attila sugárút közti szakaszon három teletömött szemetest is találtunk. "A környéken emberek laknak. Érthetetlen, hogy akár napokon át bűzölögnek a kukák. Egyenesen pofátlanságnak tartom, hogy ezt hagyják" – háborgott Szentiné Júlia. A szemetesek állapota azért is zavarja a környékbelieket, mert sokan a kutyák piszkát is ezekbe a kukákba dobják, illetve dobnák, ha beleférne. "Látom, hogy alatta is halmozódik a szemét. Egyik kezemmel a kutyát, a másikkal a szart sétáltatom, amíg nem találok használható szemetest. Szerintem ez nem normális" – fogalmazott Sára, akinek az utóbbi napokban így már nem csak a kutyája igényei szerint kell sétáltatnia négylábúját.

Ezzel párhuzamosan azonban gondot jelent az is, hogy a szemeteseket rongálják, így ez fogyóeszköznek számít. Gyakran inkább nem állítanak újakat sem a helyükre. Kérdéseinket a tarjáni szemétkáosz kapcsán elküldtük az önkormányzatnak. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

UPDATE:

Mára véget ért a több mint egy hétig tartó szemétválság. "A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint egy kisebb tarjáni területen létszámhiány miatt néhány napot csúszott a szemetes edények ürítése, de augusztus 28-án pótolták a munkát" – írta válaszában az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.