//

Szegeden indult útjára a Térzene program

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos köztéri koncertsorozat indult a zene világnapján a kultúráért felelős államtitkárság kezdeményezésére – közölte a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója kedden délután Szegeden.

Szamosi Szabolcs a sorozatot indító szabadtéri koncert előtt elmondta, hogy a kezdeményezés szorosan kapcsolódik a zene világnapjához, amely Yehudi Menuhin szándékára valósult meg, azzal a célkitűzéssel, hogy a komolyzenét népszerűsítsék ezen a napon, nemcsak a koncerttermekben, hanem a köztereken, közintézményekben is, hogy az emberek megismerhessék azt és később ellátogassanak a hangversenytermekbe.

A kulturális államtitkárság kezdeményezésére indult programban minden ötezer lakosnál nagyobb városban hétvégente rendszeresen találkozhatnak az emberek a klasszikus zenével a település központjában, a templom előtti téren vagy éppen magában a templomban – közölte az igazgató.

A programsorozat nyitóhétvégéjén Dunaújvárosban, Salgótarjánban, Pécsett, Pásztón, Nagykanizsán, Szombathelyen és Budapesten tartanak szabadtéri koncerteket – tudatta Szamosi Szabolcs. Az év végéig pedig több mint száz településen hallhat a közönség köztéri koncerteket – tette hozzá.

(MTI)

 

Előző sztori

Kigyulladt egy épület Sándorfalván

Következő sztori

Az őszi közlekedés veszélyeire figyelmeztetnek a megyei zsaruk