Politika

Novák Katalin: Szeged nem végvár, hanem utolsó mentsvára Botkának

Novák Katalin: Szeged nem végvár, hanem utolsó mentsvára Botkának

2019. október 9., szerda
Novák Katalin: Szeged nem végvár, hanem utolsó mentsvára Botkának

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy véli, Szeged leszakadt, nem fejlődik annyira, mint a több magyar város. Szerinte Botka László egy bukott ember, aki utolsó mentsvárként tekint Szegedre, míg vele szemben Nemesi Pál félretenné a sikeres karrierjét a város fejlődése érdekében.

„Szegednek minden adottsága megvan ahhoz, hogy gazdasági centrummá váljon, de ahhoz, hogy a fiatalok és a diplomások a városban maradjanak, versenyképes fizetéseket biztosító munkahelyekre, megfelelő infrastuktúrára, biztonságra és élhető perspektívára van szükség. Ehhez szükséges a kormánnyal való megfelelő együttműködés” – mondta Novák Katalin. Kiemelte, sok olyan önkormányzatot ismer, ahol a kormányzati programokat nem akadályozzák, hanem kiegészítik. Ezzel segítik a fiatalokat és a nyugdíjasokat. Példaként említette, hogy Nemesi Pál jelzőrendszerrel szeretné felszerelni a nyugdíjasokat. Szerinte ez hatékonyan kiegészítené a kormányzati intézkedéseket. Novák kitért az önkormányzati választás fontosságára is. Szerinte Botka László polgármester utolsó mentsváraként tekint Szegedre, míg vele szemben Nemesi Pál gazdasági fejlődés útjára állítaná a várost.

„Botka László egy bukott ember. Neki ez az egy menekülési pályája maradt, bízik benne, hogy Szegeden talán megválasztják. Ő nagyobb pályát tervezett magának, de a sajátjai is kihátráltak mögüle. Többszörösen kudarcot vallott, utolsó mentsvárként Szegedre, ide próbálja visszagyűjteni csapatait. Vele szemben Nemesi Pál egy sikeres vállalkozó, aki nem egy menekülő utat keres, hanem képes félretenni egy sikeres életutat annak érdekében, hogy elősegítse a város fejlődését” – fogalmazott. Hozzátette, Nemesi Pál nevéhez nem kapcsolódik negatív hangvételű pletyka, szemben a jelenlegi polgármesterrel, aki körül egyre több botrány tornyosul. Szerinte megérdemelnek a szegediek egy olyan polgármestert, akit tiszta lappal indul. „Nemesi Pál a megfelelő jelölt. A szegedieknek el kell hinniük, hogy lehet változtatni. Ne gondolják azt, hogy Szeged egy definíció szerint baloldali város. Szeged egy értelmiségi város, ami jobb jövőt érdemel” – zárta gondolatait.

Harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek

A magyar gazdaság növekedésének köszönhetően már harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek, a juttatás idén minden eddiginél magasabb összegű lesz - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Szegeden. Novák Katalin sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a kormány azt szeretné, hogy a magyar nyugdíjasok is érezzék, az ő teljesítményük is benne van a gazdasági növekedésében, amelynek köszönhetően az emberek évről-évre jobban élhetnek. A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz, amelyet azok a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapnak, akik a jogszabályi előírásoknak megfelelnek - mondta az államtitkár.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.