Sport

Jön az ősz mérkőzése: Szeged-Békéscsaba

Jön az ősz mérkőzése: Szeged-Békéscsaba

2019. október 5., szombat
Jön az ősz mérkőzése: Szeged-Békéscsaba

A remek formában lévő Szeged-Csanád Grosics Akadémia az ősi rivális Békéscsabát fogadja vasárnap a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. A kék-fekete-zöldek eddig még egyszer sem tudták legyőzni a viharsarki együttest, ugyanakkor Germán Tamás bízik benne, hogy ezúttal megtörik az átok.

Jó formában a Szeged

Az egyik legnagyobb futballközhely, hogy a rangadók esetében nem számít a helyezés és az aktuális forma, pedig ez alapján most a szegediek lehetnek bizakodóbbak. A Békéscsaba a legutóbbi három mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, míg Joao Janeiro együttese a hazaköltözés óta valósággal szárnyal: a stadionavatón a Csákvárt, majd két héttel később a Dorogot is felülmúlta, ráadásul emellett még a Magyar Kupában is továbbjutott a Megye I-es Velence ellen. A tabellán két pont választja el a két gárdát, a Tisza-partiak a kilencedik, a csabaiak a tizenegyedik pozícióból várhatják a dél-alföldi derbit.

Lenne miért visszavágni

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2011 óta íródó történetében eddigi tíz próbálkozásából még egyszer sem tudott nyerni a rangadón. A mérleg 5 békéscsabai győzelem és 5 döntetlen. A gólarány 16–4 a lila-fehérek javára. A két csapat legutóbbi összecsapásán 3–1-re nyert a Békéscsaba. A két együttes szinte napra pontosan hét évvel ezelőtt, 2012. október 12-én játszott egymással utoljára Szegeden, akkor gól nélküli döntetlen született.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia először 2011. szeptember 23-án játszott a Békéscsabával, akkor 0-0-ra végeztek a Békési megyeszékhelyen.

A szurkolók győzelmet várnak

Germán Tamás, a szegediek csapatkapitánya szerint az összes játékos tisztában van a mérkőzés fontosságával. – Már amikor az NB III-as bajnoki címet ünnepeltük a táborral, jelezték vezérszurkolóink, hogy a Békéscsabát minden áron meg kell verni. Legutóbb is úgy váltunk el egymástól, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében – nyilatkozta a klub honlapjának Germán.

A szurkolók ezúttal is gondoskodnak majd a remek hangulatról (Fotó: Kovács Ferenc)

A csapatkapitány kiemelte, számára azért is fontos a vasárnapi mérkőzés, mert Békéscsabán töltötte ifista éveit, így a nevelőegyesülete ellen léphet pályára. Hozzátette, nem csak ezért kötődik a viharsarki településhez. – Amíg Gyulán játszottuk a hazai meccseinket, Csabán laktam, a családom jelenleg is ott él. Játszottam már ellenük pár mérkőzést, sőt gólt is lőttem nekik, de a Szeged színeiben még nem sikerült legyőzni, itt az ideje, hogy ez megváltozzon – fogalmazott.

Átérzik a meccs fontosságát

A stadionavatón mesterhármast jegyző játékos elmondta, ugyanúgy készülnek a derbire, mint az összes többi mérkőzésre, de tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos ez az összecsapás a szegedieknek és a régióban élőknek. Szót ejtett arról is, milyen a viszonya a korábban őket erősítő csabai játékosokkal.

Germán Tamás a Békéscsaba ellen is hasonlóan ünnepelne (Fotó: Kovács Ferenc)

– Természetesen tartjuk a kapcsolatot a volt szegedi játékosokkal, akik tőlünk kerültek a lilákhoz, de van azért egy olyan íratlan szabály, hogy meccs előtti héten már nem szoktunk beszélni egymással. Nem zavarjuk egymás felkészülését, mert tudjuk, hogy a pályán nincs barátság, csak a 3 pont a lényeg és hogy újból együtt örülhessünk a táborral és mindenkivel, aki kijön a mérkőzésre – zárta gondolatait.

A mérkőzést október 6-án, vasárnap 17 órakor rendezik a Szent Gellért Fórumban. A találkozóról helyszíni tudósítással jelentkezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.