/

Senki sem állt meg segíteni: katasztrófát előzött meg a polgárőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeri Polgárőr Egyesület vezetőjének intézkedése kellett ahhoz, hogy ne történjen komoly szerencsétlenség Sándorfalva és Ópusztaszer között. Mucsi Antal közel egy órán át biztosította a helyszínt, mert egy kocsi az út közepén lerobbant. 50 perc alatt senki sem állt meg segíteni.

“2019. október 26-án szürkület után Sándorfalva irányából haladt egy személygépkocsi Ópusztaszer felé, amikor a Hantházi kettős kanyar után úgy 40-50 méterrel műszaki hiba miatt megállt a jármű, éppen a felezővonalon. A gépkocsi motorja megszorult, teljesen mozdíthatatlanná vált” – számolt be a történtekről Mucsi Antal, a Szeri Polgárőr Egyesület vezetője.

A csmpszsz.hu oldalon megjelent beszámoló alapján egyetlen jármű sofőrje sem állt meg segítséget nyújtani, így Mucsi Antal maga kezdte meg az intézkedést. “Sárga villogót bekapcsolva biztosítottam a helyszínt, hogy senki ne hajtson bele a műszaki hibás gépkocsiba. Eközben próbáltam gyorsan segítséget hívni, hogy a járművet valahogy levontassuk az útról. Ehhez azonban egy nagyobb, erősebb gépre volt szükség” – emlékezett vissza az események menetére a Szeri Polgárőr Egyesület vezetője.

Végül az vezetett megoldáshoz, hogy több gazdát is megkeresett, de csak a sokadikat sikerült rávennie, hogy segítsen. “Köszönet Bindics Ádámnak, aki készséggel állt rendelkezésünkre, és egy erős kötél segítségével levontatta a sérült járművet az út kellős közepéről. Ezek után a tulajdonos intézkedett a gépkocsi elszállításáról.”

Az elnök hozzátette, hogy a körülbelül 40-50 perc alatt, amíg a műszaki hibás gépkocsi az út közepén vesztegelt, ugyan vagy százan is elhajtottak mellette, senkinek sem jutott eszébe megállni és segítséget nyújtani. “Ezzel az intézkedéssel komoly veszélyhelyzetet sikerült elhárítani, mivel ezen az útszakaszon már több súlyos baleset is történt a korábbiakban” – összegzett Mucsi Antal.

(fotó: Google Maps)

Előző sztori

172 milliót érő hamis autóalkatrészt találtak egy kamionban az M43-ason

Következő sztori

Lesz harmadik alpolgármester, vagy csak bakizott az önkormányzat?