Közélet

Nem sikerült az úttestet megjavítani a vízvezeték-felújítás után

Nem sikerült az úttestet megjavítani a vízvezeték-felújítás után

2019. október 3., csütörtök
Nem sikerült az úttestet megjavítani a vízvezeték-felújítás után

Vízvezeték-rekonstrukciót végeztek a Tisza Lajos körút Boldogasszony sugárút és a rakpart közötti szakaszán nyáron. A munkálatok amellett, hogy olykor kaotikus állapotokat okoztak a közlekedésben, nem kevés fejvakarást okoznak a mai napig.

"Kár volt ezt így hagyni, akkor már normálisan is megjavíthatták volna az utat" – mondta Győző. A férfi szerint elfogadhatatlan, hogy heteken át kellett az egysávúsított szakaszon türelemjátékozni, ráadásul a rekonstrukciós munkálatok végeztével egyenetlen úttesten kell közlekedni.

"Azt azért nem mondom, hogy a tavalyihoz hasonló méretű felújításra lenne szükség, de azért egy normális aszfaltot szerintem mindenki elvárna, aki erre közlekedik. Mégiscsak a város szívében vagyunk, elég forgalmas helyen ráadásul, nem a puszta közepén földúton" – fakadt ki.

A Szegedi Vízműveket a hét elején kerestük meg, hogy ez a Tisza Lajos körút végleges felújítási szintje, vagy várható-e még egy réteg aszfalt, azonban egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

"Nem tudom hogyan fordulhat ez elő, hogy valaki így hagy egy utat hetek után. Zavart volna még bárkit, ha egy vagy két nappal tovább dolgoznak ott, hogy normális úton bírjunk közlekedni?" – vetette fel Mándoki Krisztina. "Látszik, nagyon spórolni akartak az idővel, de az iskolakezdésre kellett volna befejezni szerintem.

Onnantól kezdve, hogy ezt szeptemberre nem tudták befejezni, édes mindegy, hogy egy vagy két nappal tovább tart-e a felújítás" – magyarázta.

"Az igaz, hogy a város egyik legforgalmasabb pontja ez, éppen ezért kellene biztosítani, hogy normális utakon tudjunk közlekedni" – mondta egy nyugdíjas férfi. "Nem mindenkinek futja terepjáróra, hogy azzal járjon a klinikára. Jár erre bárki az önkormányzatról, hogy lássák ezt? Felháborító!" – elégedetlenkedett.

A Tisza Lajos körút közlekedését szeptemberben az is megnehezítette, hogy a Boldogasszony sugárúton a Hősök kapujánál gödröt ástak, ezért a kiskörútra nem lehetett abból az irányból kanyarodni. Az iskolakezdés forgalmi fennakadásairól részletesen cikkeztünk szeptember első napjaiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.