Vélemény

Örülhet a szegedi jobboldal, pedig Botka László nyerte a választást

Örülhet a szegedi jobboldal, pedig Botka László nyerte a választást

2019. október 14., hétfő
Örülhet a szegedi jobboldal, pedig Botka László nyerte a választást

Mert a neheze már megvan és most jött el az ő idejük. El is mondjuk, hogy miért. De kezdjük az elején.

Megugrani a lehetetlent

Július 4-én, azaz kicsivel több mint 3 hónapja jelentette be a Hágiban Nemesi Pál, hogy elindul a polgármesteri székért. Szinte a lehetetlent akarta megugrani: három hónap alatt kellett volna felnyitnia a szegedi szemeket; 17 év baloldali sikerpropagandáját, pozitív PR-ját kellett volna legyőznie úgy, hogy eközben el kellett volna felejtenie a szegedieknek az 1998 és 2018 közötti 20 évet: a Bartha-kurzussal, a fideszes belharcokkal, bénázásokkal, darabjaira esett szervezetével, krumpliosztásával, megvásárolt „ellenzékiségével” és még sorolhatnánk. És mindezek mellett le kellett volna győzni a félelmet is, ami számos szegedi szívében sajnos ott lakozik.

Mert rengetegen félnek Botka Lászlótól, a baloldali trollmédiától, a karaktergyilkolástól, és a legtöbben attól, hogy elveszítik az állásukat, ha kinyitják a szájukat, vagy elmondják a véleményüket; és ha valahogy kiderül, hogy nem lelkesednek annyira Botka Lászlóért.

Újjáélesztés

Alapos szívmasszázs után a szegedi Fideszt ugyan 2018-ra újraélesztették a tetszhalott állapotából és azonnal vérátömlesztést is kapott pluszban, de akkor is 20 év hátrányban volt. És újraélesztés után nem lehet megúszni a lábadozást. Bartók Csaba már igen szép eredményeket tudott felmutatni szintén néhány hétnyi „kampány” után 2018 áprilisában, ami már biztató jel volt. Akkor is az volt, ha Szabó Sándor rutinos és ismert szocialista behúzta előle a körzetet. És további biztató jel volt az európai parlamenti választás is, ahol többen voksoltak már a Fideszre, mint az MSZP-re és a DK-ra együttvéve. Ám ezzel együtt két évtizedes hátránya megmaradt a pártnak Szegeden, és így érkezett el az önkormányzati választáshoz. Az igazság az, hogy kívülről úgy tűnt: Nemesi Pál kapóra jött a Fidesznek. Tisztességes, korrekt, nagy tudású gazdasági szakember, akinek megkérdőjelezhetetlen tekintélye és sikerei vannak, emellett pedig önálló, senkitől és semmitől nem függő egzisztenciája. Voltak tervei, programja, elképzelése és értett is ahhoz, amiről beszélt. És ami talán a legfontosabb: nem félt Botka Lászlótól. Sőt! Senkitől nem félt. Mert egy igazi független szegedi, akinek erkölcsi értékei vannak, de a pártpolitika nem érdekli és sosem érdekelte. Egyetlen valamije nem volt Nemesinek és az őt támogató szegedi jobboldalnak: elég ideje!

Versenyfutás évtizedes hátrányból

20 év lemaradását, 17-18 év baloldali sikerpropagandáját ugyanis nem lehet ellensúlyozni 3 hónap alatt. Három hónap alatt nem lehet legyőzni Botka Lászlót ez immár világos, mert akkora előnye van, hogy azt csak aprólékos, szisztematikus, mondhatni sziszifuszi munkával lehet ellenpontozni. Vagyis csak nagyon lassan lehet eredményt elérni Szegeden. Ám tisztességes, szívos, lassú, de alapos munkával célt lehet érni. A cél pedig igazából az, hogy sikerüljön Szegednek is felzárkóznia a többi, sikeres hazai nagyvároshoz. Mert akkor mindenki sokkal jobban, kényelmesebben élhetne Szegeden, mint most; és nem mellesleg anyagi és fizikai biztonságban is.

Jó hír: a neheze már megvan

Immár közel 25 ezer szegedi áll a változás pártján, 25 ezer szegedit győzött meg eddig a polgári oldal Szegeden. A jó hír az, hogy már csak 15 ezret kell. És erre a munkára immár nem csak 3 hónap áll rendelkezésre. Mert abban mindenki biztos lehet: folytatni fogják a munkát és még tovább fognak erősödni, ha nem is olyan gyorsan, mint azt elsőre talán gondolták. De a hitelesség és a bizalom kiépítése időbe telik.

Mi is maradunk, nem megyünk sehova, tudósítunk tovább. Maradjanak velünk Önök is. Nem fogják megbánni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.