Közélet

Nemesi Pál megállítaná Szeged leszakadását

Nemesi Pál megállítaná Szeged leszakadását

2019. október 9., szerda
Nemesi Pál megállítaná Szeged leszakadását

– Szegedet élhetőbb, családbarát várossá szeretnénk fejleszteni, ahol jobbak lesznek a jövedelmi lehetőségek, és ehhez kérjük a választók támogatását – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Nemesi Pál szegedi független polgármesterjelölt, aki a Fidesz–KDNP-vel szövetségben indul az önkormányzati választáson. Hangsúlyozta, kész terveik vannak a város fejlesztésére, amihez bírják a kormány támogatását is. Interjú.

– A kampány előtt azt nyilatkozta, hogy „politikai sárdobálással nem foglalkozom, de abból kiindulva, hogy folyamatosan támadnak, nem számítok barátságos és kulturált kampányra”. Sikerült a kampányt úriember módjára végigvinni?

– Az én részemről igen, ugyanakkor viszonzásul mást kaptam. Nem múlik el úgy nap, hogy ne találnának meg kitalált vádakkal, álproblémákkal, és ne támadnának nemtelen eszközökkel. Én azonban a kampány kezdete óta tartom magam az ígéretemhez, és nem foglalkozom a méltatlan, övön aluli támadásokkal.

– Korábban azt is mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy lesznek újabb botrányos szegedi ügyek, de bízik benne, hogy a feltételezések nem bizonyulnak igaznak. Melyik forgatókönyv vált valóra?

– Sajnos újabb botrányos ügyek kerültek napvilágra, amelyekben a vizsgálatok a választásokig már nem fognak befejeződni. Annál is több botrány borzolja a kedélyeket, mint azt vizionáltam a kampány kezdetén, elég csak a Mars téri piac fejlesztésére, a dorozsmai nagybani piac ügyére gondolni, de felmerült az is, hogy az önkormányzat áron alul értékesíthetett egy építési telket egy képviselőnek. Az ügyekben vizsgálatok folynak.

– Hogy értékelné a kampányát? Mennyire ismerték meg a szegediek Nemesi Pált és a programját?

– A július elején eltervezett kampánystratégiát végrehajtottuk, az időben ütemezett feladatokat maradéktalanul elvégeztük, sőt bizonyos területeken még túl is teljesítettünk. A kormány tagjaival és más ágazati szereplőkkel folytatott egyeztetéseken még annál is messzebbre jutottunk és többet értünk el, mint azt előzetesen reméltük. Az egyik legfontosabb cél az volt, hogy az ismertségemet jelentősen növeljük, ami a kampánynak köszönhetően sikerült. Ma tízből kilenc szegedi ismer, és tudja, hogy a Fidesz–KDNP-vel indulok szövetségben a polgármester-választáson. A közösségi oldalak, a média és rendezvények segítségével sikerült a programunkat is megismertetni a választópolgárokkal. Az általam elindított Párbeszéd Szegedért 2019 című kérdőívre csaknem negyvenezren reagáltak, amit nagy eredménynek tartok.

– A kormány tagjaival, vállalkozókkal és civil szervezetekkel is tárgyalt a kampányban. Mekkora erőket sikerült megnyernie a programjához?

– A kormány teljes mértékben nyitott az együttműködésre, és kész segítséget adni ahhoz, hogy az elmaradt fejlesztéseket rövid időn belül pótoljuk. Az is jó érzéssel töltött el a kampányban, hogy helyi civil és szakmai szervezetek, vállalkozások nagyon pozitívan álltak a programunkhoz, és jelezték együttműködési szándékukat, szeretnének együtt dolgozni velünk.

– Sokan sokféleképpen megfogalmazták az elmúlt hetekben, hogy mi az önkormányzati választás tétje Szegeden. Mi erről a véleménye?

– Szeged jövőjéről döntenek a választók az önkormányzati választáson még akkor is, ha jelöltekről szavaznak. A legfrissebb KSH-adatok szerint Szeged a gazdasági teljesítményt tekintve leszakadóban van, még az átlagot sem értük el, a város rosszul teljesít az iparűzésiadó-bevételek és az egy főre jutó beruházások terén is. A szegedi bérek nem közelednek a magyarországi átlagfizetésekhez. Ez nincs így jól, Szegedben sokkal több potenciál van.

– Mivel érvelne maga mellett azoknak a szegedieknek, akik még nem döntöttek, melyik polgármesterjelöltre szavaznak?

– Szegedet élhetőbb, családbarát várossá szeretnénk fejleszteni, ahol jobbak lesznek a jövedelmi lehetőségek, ehhez kérjük a választók támogatását. Ha ez sikerül, akkor a családtagjaink is Szegeden maradnak, és a városnak lesz jövője.

(Kiemelt kép: Teknős Miklós)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.