Hírzóna

Megdőlt a napi hidegrekord

Megdőlt a napi hidegrekord

2019. október 8., kedd
Megdőlt a napi hidegrekord

Megdőlt a napi hidegrekord, mínusz 6 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek kedd hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: az idei ősz leghidegebb éjszakáján vagyunk túl. Az ország nagy részén fagyosan indult a reggel, ezzel pedig nem csupán az idei őszi szezonra, hanem az október 8-ára vonatkozó minimum-hőmérséklet rekordja is megdőlt. Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott mínusz 6,2 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. Ez pedig jócskán alulmúlta egyrészt a mínusz 2,4 fokos szezonrekordot (amelyet idén szeptember 20-án mértek Zabarban), másrészt a napra vonatkozó, mínusz 3,6 fokos abszolút minimum-hőmérsékletet. Ezt szintén Zabarban regisztrálták, 2002-ben. A meteorológiai szolgálat hozzátette: a következő napokban már változik a helyzet, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő légköri fagy.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.