Sport

Majd' húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

Majd' húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

2019. október 17., csütörtök
Majd' húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

Már az első félidő után 21–11-re vezetett a MOL-Pick Szeged a Balatonfüred ellen az NB I 7. fordulójában, s végül 41–22-es sikert aratott, így nyolc mérkőzés után száz százaléko a csapat.

Sérvműtétje után ma először látogatott ki mérkőzésre a Szeged horvát válogatott védekező specialistája, Alen Blazevic, akit hatalmas taps köszöntött a lelátóról. Rajta kívül Bogdan Radivojevics, Nik Henigman és Bajus Brunó maradt ki a meccskeretből - számolt be a

pickhandball.hu

. Az ötödik percben Kemény László találata után még 4–3 állt az eredményjelzőn, ezt követően viszont ellépett Pastor együttese. A vendégek folyamatos labdavesztéseit gólokkal bosszulta meg a Szeged, így a 10. minutumban már 9–3-nál kért időt a balatonfüredi tréner, Csoknyai István. Sostaric gyors találatokat, míg Bodó bombagólokat szállított, így a szünetre már tíz gól (21–11) volt a különbség. Ott kezdte a második játékrészt a Szeged, ahol az elsőt abbahagyta. Négyszer mattolta Andó Ariánt, mire Máthé Dominik révén érkezett az első vendéggól. Örömjátékot láthattak szurkolóink az újszegedi sportcsarnokban, valamint a televíziónézők a készülékek előtt. Javultak a vendégek támadásban, amelynek eredményeként egyre többször jutottak lövésig. Gólparádét azonban továbbra sem rendezhettek, mivel a szegedi kapuban Mirko Alilovic parádésan védett. Bravúrt bravúrra halmozott, amelyek után szokás szerint jöhettek a rendezetlen fal elleni találataink. Az utolsó percek kérdése csak a különbség maradt, hogy vajon meglesz-e a közte húsz, valamint Mario Sostaric góljainak száma. Végül túlszárnyalta poszttársa, Radivojevics idei szezoncsúcsát, amikor a Flensburg ellen 11-szer talált be, míg Mario 12-szer a Balatonfüred ellen. "Nagyon jó volt látni, hogy ma is rengetegen kijöttek a csarnokba. A végén felállva tapsoltak a jó játéknak. Gratulálok a csapatomnak, nem foglalkoztak az eredménnyel, végig hajtottak. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, de ennek vége, készülünk a következő találkozónkra. Jó volt hallani, a spanyol szurkolókat is itt Szegeden, akikre a magyar fiúk figyelmeztettek a kispadon, addig nem vettem észre őket" - nyilatkoztaJuan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője. Legközelebb vasárnap 17 órakor lép pályára a MOL-Pick Szeged: a Bajnokok Ligája 5. fordulójában a horvát „örökös” bajnok RK PPD Zagreb vendége lesz a szegedi együttes.

MOL-PICK SZEGED – Balatonfüredi KSE 41–22 (21–11)

Férfi kézilabda NB I, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.

MOL-PICK SZEGED:

Mikler – Sostaric 12/1, Kaspárek 2, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 7, Källman. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Maqueda, Canellas 2, Gaber 1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 4, Stepancic 3, Rosta 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Balatonfüred:

Bősz – P. Rodríguez, Máthé 2, Topic 3, Sinkel 1/1, Kemény 6, Bóka. Csere: Andó (kapus), Szöllősi B. 2/2, Sztevanovics 3, Németh B. 1, Jimenez 3, Ág, Déber, Kőhegyi, Vajda 1. Vezetőedző: Csoknyai István. Hétméteres: 1/1, ill. 7/3. Kiállítás: 4, ill. 4 perc.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.