Közélet

Lezárná a polgárháborút Vásárhelyen Grezsa István

Lezárná a polgárháborút Vásárhelyen Grezsa István

2019. október 7., hétfő
Lezárná a polgárháborút Vásárhelyen Grezsa István

Béke és stabilitás helyett Hódmezővásárhely sajnos bő másfél éve inkább háborús hadszíntér – mondta a Magyar Hírlapnak Grezsa István a függetlenként, de a kormánypártok támogatásával induló polgármesterjelölt, aki sajnálja, hogy hiába hirdetett kampányában fegyverszünetet, ellenfele, Márki-Zay Péter nem volt tekintettel erre.

– Kampánya elején kijelentette, hogy nem akar részt venni az iszapbirkózásban, az ellenfél támadásában, mert Hódmezővásárhelynek békére van szüksége. Mennyire sikerült ezt megvalósítani az elmúlt hónapokban, és hogyan viselkedett ehhez képest az ellenfél?

– Alföldi emberhez méltó makacssággal ragaszkodtunk ahhoz, hogy akárhogy is provokálnak engem, személyesen vagy a csapatomat, nem vesszük fel a kesztyűt, mert ezt a polgárháborút nem megnyerni kell, hanem lezárni. A kampányom legelején fegyverszünetet hirdettem, ma már sajnos látjuk, jobbára egyoldalúan. Az ellenfél ugyanis nemhogy nem tekintett el a negatív kampányeszközök használatától, hanem olyan módszereket is bevetett, amelyek még a saját táborában is megütközést keltettek. Bevallom, időnként nehéz volt nyelni egyet, és nem visszaszólni vagy az asztalra csapni, hogy most aztán elég legyen, eddig, és ne tovább! Különösen, amikor édesapám emlékét gyalázták vagy a feleségemet és a családomat azzal provokálták, hogy házasságon kívül született egy negyedik gyermekem is, amiből természetesen egy szó sem igaz. A felháborodást látva polgármester úr bocsánatot is kért, de persze csak úgy, mint a csalimesében a lány: gondolta is, nem is. Inkább arra használta az alkalmat, hogy elismételje újra a rágalmakat. Én azonban végül ilyenkor sem dobtam vissza kővel, és örülök, hogy így tettem. Meggyőződésem, hogy az efféle hatalmi praktikáknak október 13-án véget lehet vetni, és Vásárhely visszatérhet ahhoz a beszédmódhoz, közösségi viselkedési normához, amely az elmúlt emberöltőkben mindig is jellemezte. A város többsége békére vágyik, azt pedig békétlenséggel nem lehet elérni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.