Közélet

Botka László ledarálta a fesztiválokat a kampánya miatt: a propilapja magyarázkodik helyette

Botka László ledarálta a fesztiválokat a kampánya miatt: a propilapja magyarázkodik helyette

2019. október 8., kedd
Botka László ledarálta a fesztiválokat a kampánya miatt: a propilapja magyarázkodik helyette

És nagyon komoly veszélyben van a Deja Vu Fesztivál is, hiába nézi ezúttal is teljesen hülyének a szegedieket a baloldali önkormányzat álhírgyára. Mutatjuk, hogy miért!

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, a szervezők tájékoztatása szerint

Botka László saját politikai kampánybulija miatt

egyoldalúan kirúgta az évek óta nagy sikerrel menetelő Szegedi Paprikashow és Chili Weekend szervezőit. Neki kell ugyanis a tér, hogy választási partit tarthasson, amit

másnak álcáz nyilván

. Az MSZP-s polgármester kilövési parancsot adott a szervezőkre, akik egyébként évek óta csinálják a Deja Vu-t is. Ennek az az oka, hogy ezek a srácok segítik Nemesi Pál Szeged független polgármesterjelöltjének kampányát. A fesztiválok bezúzásának híre miatt egyre csak dagad a népharag, ám Botka László szokása szerint ezúttal is a propagandáját küldi csatába, hogy megvédjék. A városházi propilap pedig úgy hazudik, csúsztat és szándékosan félremagyaráz, mintha nem lenne holnap! Most éppen azt hazudják, hogy semmi baj nincs, lesz Deja Vu is. A szervezők azonban váltig állítják, hogy komoly veszélyben van a retrofesztivál, a Chili Weekend pedig már biztosan elmarad idén.

Országos kiállítókat, akik egyik városból a másikba járnak, különösen pedig nemzetközi sztárokat nem lehet "rángatni", hónapokra (sőt nem ritka, hogy évekre) előre kell lekötni az időpontokat. Ezért esélytelen pár héttel (vagy, mint a Chili esetében, szinte pár nappal) korábban megváltoztatni a kőbe vésett időpontokat.

Botka propilaja eközben úgy csinál, mintha ezt nem tudná, mintha teljesen hülyék lennének. Legyünk jóindulatúak: nyilván nem azok, csak simán hazudnak a gazdájuk parancsára. Eközben befutott Kiss Balázs és Kisházi Sándor újabb közleménye a témában, amiben maguk is reagálnak az önkormányzati lap hazugságaira. Mutatjuk:

"Chili Weekend: beindult a baloldali hazugsággyár - a szervezők reakciója aSzeged.huhazugságaira

Olvastuk aSzeged.hu-n megjelent hazudozó, egyben sárdobáló írást, amely mindent megtesz azért, hogy besározza a rendezvényünket és kimossa a városházát a tönkretett Szegedi Paprikashow és Chili Weekend ügyében. Eközben láttuk a több száz üzenetet, amelyben a fesztiválunk túléléséért drukkoltok, amiért nagyon hálásak vagyunk Nektek! Bár tegnap már fenyegetések is érkeztek hozzánk, úgy éreztük, nem maradhatunk csendben. Ami eddig történt: 1. Van egy négyéves, ízig-vérig szegedi gasztroőrületünk, chili és szegedi fűszerpaprika őstermelőkkel, remek streetfood arcokkal, no meg rengeteg szegedi vendéggel. 2. Van egy szerződésünk a megtartására, amit még 2018 végén írt alá a város illetékes cége. 3. A szerződést pár héttel a rendezvény előtt egyoldalúan felbontják, mondván, Botka László kampányrendezvényt tart a főtéren ezen időpontban. Bedobják, hogy tartsuk meg később, de ez kvázi lehetetlen, lent mindjárt leírjuk, hogy mi a szakmai oka. 4. Mi erre megpróbáljuk elkérni a Dóm teret, erre az a reakció, hogy ott felújítás (???) folyik, ezért sorry, nem adhatjuk. Látott bárki, bármilyen felújítást arra felé? Ugye, hogy nem. 5. Oké, Széchenyi és Dóm tér ugrott, meneküljünk a Dugonics térre. A válasz: “ott úgysem tudnátok megfelelő színvonalon megtartani, ezért nem adjuk oda…” (számtalan sikeres rendezvény fut a Dugonics téren is, hagyjuk…) 6. A rendezvény előtti hétfőn kínunkban bejelentjük hogy sorry, elbuktuk a csatát a nagy, vörös hadsereg ellen, nem lesz fesztivál. 7. Az önkormányzat hallgat, kommunikáció, megoldáskeresés zéró, aSzeged.hu, Botka László házi propagandalapja még egy hazugságokkal teli lejárató cikket is kihoz. Magyarország fesztiválország, a gasztrorendezvényekre járó street food autók és chili manufaktúrák minden hétvégén más-más városban portyáznak. Az október közepe még bőven szezonnak számít, éppen ezért lehetetlen pár hét alatt arrébb tenni egy komplett rendezvényt. Botka László ezt nem érti, hiszen sosem dolgozott sehol életében, nyilván, a mi szakmánkban sem. ASzeged.hulejárató cikkét író propagandistának az a dolga, hogy ne értse, sőt, a jelek szerint az, hogy hazudjon. A Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője pedig valószínűleg fél a fent említett politikustól, ezért - annak dacára, hogy éveken át remek üzleti és baráti kapcsolatban álltunk vele - hetek óta a telefont sem meri felvenni nekünk. Ami már tény: a négy éve hatalmas sikernek örvendő Szegedi Paprikashow és Chili Weekend az idén elmarad, helyette Botka László és az MSZP közel százmilliós büdzséből megvalósított kampányrendezvénye lesz a Széchenyi téren. Úgy, hogy a rendezvény Facebook-eseményén még mindig a Klauzál tér van, de a gigaszínpad már ott díszeleg a Széchenyi téren. Mérhetetlenül szomorúak vagyunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.