Közélet

Elmarad a Chili Weekend Botka Lászlóék miatt, veszélyben a Deja Vu Fesztivál!

Elmarad a Chili Weekend Botka Lászlóék miatt, veszélyben a Deja Vu Fesztivál!

2019. október 7., hétfő
Elmarad a Chili Weekend Botka Lászlóék miatt, veszélyben a Deja Vu Fesztivál!

Botka László abban az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend. Mutatjuk a szervezők közleményét. UPDATE: Előkerült BOROS GYULA!!!UPDATE2: "AbaloldalilejáratókampányaDejaVuFesztiváltiselérte"

Szeged népszerű fesziváljainak szervezői közleményt írtak minderről. Mutatjuk: "Őszintén elnézést kérünk a fesztiválunkra évek óta járó szegediektől, sajnos elmarad az idei Szegedi Paprikashow és Chili Weekend, továbbá bizonytalanná vált a 2020-as Deja Vu Fesztivál sorsa is. Derült égből villámcsapásként ért bennünket a szegedi önkormányzat értesítése, melyben egyoldalúan, minden előzmény nélkül felbontották a negyedik éve megrendezett, a szegedi fűszerpaprika-termesztés hagyományait és az új generációs chili manufaktúrákat bemutató rendezvényünk területbérleti szerződését. A döntés oka - mint megtudtuk - egyszerű: Botka László polgármester úr ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét. A területhasználati szerződésünket még 2018-ban írta alá és pecsételte le a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője, Németh István (még a Szegedi Tourinform által év elején kiadott városi rendezvénynaptárban is ott vagyunk), a szervezési munka január óta folyik, közel 80 kiállító partnerünk marad hoppon, köztük szegedi őstermelők, kisvállalkozók. Németh István őszinte sajnálatát fejezte ki, szóban elmondta, sajnos nem tud mit kezdeni, neki azt kell végrehajtania, amit Botka László mond neki. Nem gondoljuk, hogy a polgármester szándékosan tette tönkre a fesztiválunkat, szerintünk szimplán fogalma sincs arról, mekkora kárt okoz azzal, hogy az utolsó pillanatban, egy kampányrendezvény miatt “kipaterolta” azt. Próbáltunk más helyszínt kérni az önkormányzattól a már megszervezett időpontra (Dóm tér, Dugonics tér), de gyakorlatilag meg sem hallgattak bennünket. Nyilván, Botka László, mivel sosem dolgozott a mi szakmánkban (sőt, ha jól tudjuk, semmilyen munkát nem végzett még a politikán kívül), nem érti, miért nem lehet a hónapok óta szervezett 80 kiállítót és 3 napnyi programot csak úgy arrébb tenni 2-3 héttel, Németh István - aki remek szakember, őszintén elismerjük munkáját - érti, de úgy tudjuk, retteg a polgármestertől. A szintén általunk szervezett Deja Vu Fesztiválra sajnos a mai napig nem voltak hajlandóak aláírni a 2020-as szerződésünket, pedig októberre már a külföldi sztárfellépőink javát le kellett volna, hogy kössük - akárcsak a korábbi években.

Botka Lászlóautokratikus stílusa Kiss Balázs és Kisházi Sándor vagyunk, volt rádiós műsorvezetők, a fenti rendezvények főszervezői. Imádjuk Szegedet, az itt élő embereket, évekig voltunk a Szegedi Borfesztivál, Bortér, Karácsonyi Hetek marketingcsapata, mi szervezzük a fentiek mellett az augusztus 20-i RakpartFesztet és az áprilisi street food parádét, a Gerilla Gourmet című rendezvényt. Hiszünk benne, hogy egy korrekt vezetésű városban nyugodtan együtt tud dolgozni jobb - és baloldali ember, nem kell állóháborút folytatni a másikkal csakis azért, mert egy kicsit mást gondolunk a világról. A nyár elején úgy döntöttünk, Nemesi Pált segítjük marketing- és PR-tudásunkkal, hiszünk benne, hogy a személyében végre igazi polgármestere lehet Szegednek. Még el sem kezdtük a közös munkát, a polgármester már utasította is Németh Istvánt, hogy azonnal bontson velünk szerződést, pedig pont a Bortér előkészítésének kellős közepén voltunk. A nyár közepe óta napi szinten jönnek a fenyegető telefonhívások, a parkolóban álló autóinkat összekarcolják, a rendezvényeinkre az összes létező ellenőrzést megkapjuk, a partnereinket rejtélyes idegenek hívogatják és mondanak rólunk mindenféle rosszat, aSzeged.hupedig lejárató cikket írt rólunk. Botka Lászlót a történtek ellenére nem utáljuk. Évekig örömmel dolgoztunk a Szegedi Városkép és Piac Kft. kommunikációs ügynökségeként (Németh Istvánt őszintén tiszteljük és kedveljük), sok mindent láttunk és hallottunk, sok mindenkit ismerünk a rendszerből. A városi cégvezetők évek óta nehéz helyzetben voltak a polgármester úr autokratikus stílusa miatt, de a helyzet akkor fajult el, amikor két éve “hazajött” az országos politikából. Mást gondolunk, mást támogatunk, de tisztességesen, igazi szegediek módjára harcolunk az igazunkért. Mérhetetlenül szomorúak vagyunk, hogy törölnünk kellett a fesztiválunkat.

UPDATE: A közpénz milliókkal vastagon kitömött, nyugdíjasklubokat "menedzselő" Boros Gyula fia magyarázkodik Deja Vu ügyben

Az önkormányzat propilapjában magyarázkodik és bizonygatja ifj. Boros Gyula, hogy mégis lesz De Ja Vu. "

Annyi történt, hogy a Deja Vu Fesztivál jogtulajdonosa a lejáró szerződést nem hosszabbította meg Kisházi Sándor és Kiss Balázs cégével" - írja.

A gond csak az, hogy tudomásunk szeirnt a fesztivál közös Kisháziékkal.

UPDATE2: "AbaloldalilejáratókampányaDejaVuFesztiváltiselérte"- KissBalázsésKisháziSándorközleménye

Reggel kiadtunk egy közleményt a Deja Vu Fesztivál jelenlegi helyzetéről, mert úgy éreztük, többezer szegedi vár a válaszunkra. Köszönjük a rengeteg bíztatást, amit azóta tőletek kaptunk! Délután megjelent egy közlemény az önkormányzat saját oldalán az ügy kapcsán, amelyben Boros Gyula üzlettársunk mond számunkra meghökkentő dolgokat. Úgyéreztük,mindenfesztiválozóbarátunknakjogavantisztánlátni. A rendezvényt szervező Dejavu Fesztivál Kft - t hárman alapítottuk (Kisházi Sándor, Kiss Balázs és a

szeged.hu

- s közleményt kiadó ifj. Boros Gyula), az ügyvezetés, egyben a szakmai irányítás is Kisházi Sándor kezében van. A Dejavu Fesztivál ügyvezetőjeként az elmúlt négy évben minden szerződést Kisházi Sándor kötött. Ő írja alá a területre, a fellépőkre, a reklámokra, az őrzésre, a takarításra vonatkozó szerződéseket, ő találja ki a zenei programokat, menedzseli a külföldi fellépőket, tartja a kapcsolatokat az ügynökségekkel, viszi a szóvivői szerepet és adja az interjúkat évek óta. Gyula az idei fesztivált követően azt jelezte felénk, hogy más projektjeire koncentrálna, kiszállna a rendezvényből, beszéljünk majd róla, ha lesz rá időnk a nyár végi - ősz eleji hajtást követően. Ehhez képest olyan, számunkra megdöbbentő dolgokat írt a mai közleményében, mintha tőlünk függetlenül, ő már szervezné is a következő Deja Vu Fesztivált. Azt a rendezvényt, amelynek a területhasználati szerződését nem volt hajlandó aláírni az illetékes városi cég, információink szerint a polgármesteri kabinet parancsára és a választásokra hivatkozva. Nem akarjuk azt feltételezni, hogy az üzlettársunk, aki évek óta Botka László bizalmasa, központi utasításra ellenünk fordult egyik pillanatról a másikra, csatlakozva a

Szeged.hu

által ellenünk indított, a választások előtti lejárató kampányhoz. Mindent megteszünk azért, hogy a kedvenc fesztiválunk jövőre is szórakoztathassa a szegedieket, akik a világ legimádnivalóbb fesztivál-közönsége!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.