Közélet

Könyvgyűjtést szervezett a megyei kormányhivatal határon túli magyar gyerekeknek

Könyvgyűjtést szervezett a megyei kormányhivatal határon túli magyar gyerekeknek

2019. október 8., kedd
Könyvgyűjtést szervezett a megyei kormányhivatal határon túli magyar gyerekeknek

A Külhoni magyar gyermekek éve alkalmából szerveztek könyvgyűjtést a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. A néhány hónappal ezelőtt útjára indított akcióhoz csatlakozott felajánlásaival a Mártix, valamint a Karitáció Alapítvány illetve több magánszemély is. Az összegyűlt adomány több mint 500, elsősorban óvodás és általános iskoláskorú gyerekeknek szánt irodalmi és ismeretterjesztő kötetet tartalmaz. A felajánlást holnap, október 9-én, délután 14 órakor adják át a kormányhivatalbana 94 határon túli és anyaországi civil szervezetek tömörítő, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.

A szervezet,

a csaknem 10 évvel ezelőtt jött létre Csongrádon. A kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és anyaországbeli tagszervezetek közös célja a családbarát szemlélet Kárpát-medencei, valamint nemzetközi terjesztése, illetve a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő kezdeményezések megszervezése. A szervezet határon túli tagjain keresztül találnak gazdára a kormányhivatalban gyűjtött könyvek, az adományt Márton Zsuzsanna elnök veszi át. Az átadáson köszöntőt mond dr. Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott, Márton Zsuzsanna Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, valamint Ács Ibolya önkéntes, a gyűjtés kezdeményzője. A programot délvidéki gyerekek közreműködése is színesíti: Hajdújárásról és Királyhalomról érkeznek fiatal tehetségek, akik tánccal, szólóhangszeres produkcióval, mesemondással köszönik meg az ajándékot. Az adomány átadása után

három rövid előadás hangzik el a Csongrád teremben

amelyből kiderül, milyen széles körű összefogás van a határon túli és az anyaországi családszervezetek között, a szövetségnek köszönhetően.Márton Zsuzsanna elnök a családszervezetek összefogását mutatja be a Kárpát-medencében, amelynek tagja a zentai CI-FI Civil Központ is. Ennek képviseletében a Délvidéki családszervezetekről Dr. Zsoldos Ferenc szól.A Csongrád megyei családszervezetek működéséről pedig Erősné Szabó Mária, a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének munkáján keresztül ad számot.

Az átadás helyszíne: Csongrád Megyei Kormányhivatal aulája

Időpontja: október 9. 14 óra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.