Közélet

Kezdődik a SZESZ tizenhetedik évada

Kezdődik a SZESZ tizenhetedik évada

2019. október 10., csütörtök
Kezdődik a SZESZ tizenhetedik évada

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) idén a XVII. évadát kezdi meg. A XVII. évadban, szokásukhoz híven, Szegeden több különböző helyszínen is játszanak, így előadásaikat, bemutatóikat újra láthatják régi játszóhelyükön, a Szegedi Pinceszínházban, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának volt tornatermében (Göncz Árpád sétány), valamint a Zoádia kultcukrászdában.

Az új évad kezdetén a 24. Őszi Kulturális Fesztiválhoz számos programajánlattal hozzájárul a SZESZ. Az új évadban a társulat október 10-én lép először a közönség elé, Varga Norbert rendezésében Kárpáti Péter darabjával, az Én, a féreg című Kafka-kabaréval, állandó játszóhelyén, a Szegedi Pinceszínházban. Az előadást az évad végéig láthatja a közönség, így legközelebb november 19-én, kedden 19 órakor a Pinceszínház színpadán látható az előadás.

A SZESZ ezt követően Jagos István Róbert darabját játssza a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának régi tornatermében. Az Evangélium című előadást 2019. október 15-én, kedden 19 óra 30 perctől láthatja a szegedi közönség.

A társulat tovább játssza Závada Péter Reflex című darabját Hadzsy János rendezésében. Az előadást először az új évadban az Őszi Kulturális Fesztivál programjaként november 5-én, kedden 19 órai kezdettel játssza a SZESZ a Szegedi Pinceszínház színpadán.

A tavalyi nagy sikerű NAKED SZESZ verszenésítős játékát is tovább játssza a SZESZ. 2019 áprilisában jelent meg második lemezük, a Pehelysúlyú Világ. A lemezen 10 új dal szerepel, köztük Radnóti Miklós, Jagos István Róbert, Baka István, és SZTE-s egyetemi hallgatók verseivel, illetve a zenekar közös szerzeményei, Géczi Gergő és Varga Norbert dalszövegei. Az új lemez dalai meghallgathatók itt.

Koncertjeikkel szintén találkozhatnak egész évadban szerte a városban, a különböző koncerthelyszíneken. A zenekar fellépett a nyáron Magyarkanizsán, ahol a dalviadal győztese lett. A díjjal több fellépés illetve új hanganyag elkészítése is lehetővé válik.

A SZESZ társulata ebben az évadban ismét útra kel, a társulat a Debreceni Egyetemi Színház (DESZINHÁZ) meghívására részt vesz a hetedik debreceni egyetemi találkozón 2019. október 15-19-én. Itt október 19-én, szombaton a Horváth Árpád Stúdiószínházban Varga Norbert rendezésében Jagos István szegedi költő darabját, Evangélium – Jagos és Tamás apokrifet láthatja a debreceni közönség a SZESZ-től, 21:15-től.

A SZESZ a mostani évadban több új bemutatóval is készül, először Görgey Gábor darabját, a Komámasszony hol a stukkert láthatja a közönség 2020 februárjában. A társulat új műfajban is kipróbálja magát, történetében először Varsányi Anna Tavaszi hangok című monokomédiáját Márkos Emese játssza el. Az előadást először 2020 márciusában láthatja a közönség a SZESZ műsorán. Az előadás rendezője Varga Norbert. Az évad harmadik bemutatója Werner Schwabb darabja, az Elnöknők lesz. A bemutató 2020 májusa.

2020 áprilisában, az Egyetemi Tavasz programsorozatának részeként, az SZTE NKI Kulturális Irodával közösen rendezi meg a SZESZ társulata az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót, ahol ismét elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel, szerte az országból és külföldről is. A társulat egész évben tematikus tréningeket szervez a SZESZ munkái iránt érdeklődőknek, a tréningeken előzetes jelentkezés alapján bárki részt vehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.