/

Ismét pert vesztett Márki-Zay Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a Fidesz helyi elnöke ellen vesztett pert, aki becsületsértés miatt nyújtott be a polgármester ellen keresetet. A jogerőssé vált ítélet kimondja, Márki-Zay Péter nagy nyilvánosság előtt állított valótlanságokat Havasi Katalinról – írja a Délmagyar.

Valótlanul állította például, hogy kollaboráns, erkölcsileg romlott, hogy részt vett egy helyi háziorvos megzsarolásában, megfenyegetésében. Valótlanul hozta személyét és közéleti tevékenységét összefüggésbe az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik közvetlen vérbefojtójával, Biszku Bélával. Márki-Zay nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Havasi és férje olyan 15 milliós jövedelemre számított, ami nem illette meg jogosan. Valótlanul hozta összefüggésbe a köztörvényes bűnözővel, Repülős Gizivel is.

A bíró egymillió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte Márki-Zay Pétert, valamint állításai valótlanságának nyilvános beismerésére.

Vásárhely polgármesterének ez már a negyedik jogerőre emelkedett vesztes pere. A helyi kórház jó hírének megsértéséért 800 ezer forint sérelemdíj fizetésére kötelezték. A városháza volt vezető tisztségviselője és egy vásárhelyi vállalkozó is jogerős pert nyert ellene. A büntetések kifizetésére Márki-Zay Péter támogatóitól gyűjtött pénzt az interneten. Vásárhely polgármesterét a fentieken kívül még mások is perelik, többek között Lázár János is.

Előző sztori

A turizmus fellegvárává válna Makó

Következő sztori

Stricikkel szemben emeltek vádat Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek