Közélet

Ismét pert vesztett Márki-Zay Péter

Ismét pert vesztett Márki-Zay Péter

2019. október 1., kedd
Ismét pert vesztett Márki-Zay Péter

Ezúttal Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a Fidesz helyi elnöke ellen vesztett pert, aki becsületsértés miatt nyújtott be a polgármester ellen keresetet. A jogerőssé vált ítélet kimondja, Márki-Zay Péter nagy nyilvánosság előtt állított valótlanságokat Havasi Katalinról - írja a Délmagyar.

Valótlanul állította például, hogy kollaboráns, erkölcsileg romlott, hogy részt vett egy helyi háziorvos megzsarolásában, megfenyegetésében. Valótlanul hozta személyét és közéleti tevékenységét összefüggésbe az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik közvetlen vérbefojtójával, Biszku Bélával. Márki-Zay nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Havasi és férje olyan 15 milliós jövedelemre számított, ami nem illette meg jogosan. Valótlanul hozta összefüggésbe a köztörvényes bűnözővel, Repülős Gizivel is. A bíró egymillió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte Márki-Zay Pétert, valamint állításai valótlanságának nyilvános beismerésére. Vásárhely polgármesterének ez már a negyedik jogerőre emelkedett vesztes pere. A helyi kórház jó hírének megsértéséért 800 ezer forint sérelemdíj fizetésére kötelezték. A városháza volt vezető tisztségviselője és egy vásárhelyi vállalkozó is jogerős pert nyert ellene. A büntetések kifizetésére Márki-Zay Péter támogatóitól gyűjtött pénzt az interneten. Vásárhely polgármesterét a fentieken kívül még mások is perelik, többek között Lázár János is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.