Hírzóna

Húsz kamionsofőrt büntettek meg Csongrádban egy hét alatt

Húsz kamionsofőrt büntettek meg Csongrádban egy hét alatt

2019. október 18., péntek
Húsz kamionsofőrt büntettek meg Csongrádban egy hét alatt

Csongrád megyében az elmúlt egy hétben húsz alkalommal intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő M5-ös és M43-as autópályákon október második hetében a járőrök 20 esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. Ennek során több mint 300 ezer forint bírságot szabtak ki, és két esetben a sofőrt a szabálysértési hatósághoz előállították az eljárás azonnali lefolytatására. A szankcionálás mellett természetesen a tájékoztatásra is kiemelt figyelmet fordítanak az intézkedő rendőrök. A közlekedési szabályok tudatosítása érdekében többnyelvű tájékoztató szórólapokat adnak át a sofőröknek. A tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy a gépkocsivezetők nem ismerik, vagy nem tartják be az előzésre vonatkozó tilalmat. Ezzel együtt felhívják a nehéz tehergépkocsival közlekedők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel! A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében kéri az állampolgárokat, hogy minden esetben a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, továbbá felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.